Yunnan - en rejse Syd for skyerneMed Shangri-La og Avatarbjergene

Ved Tigerspringskøften kigger vi ud over og ned i en af verdens dybeste kløfter. I Zhangjiajie National Park, som er med på UNESCO's Verdensarvsliste, lader vi fantasien føre os til "Avatarbjergene". Naturfænomenerne fortsætter i Kunming, som byder på en mærkelig stenskov. Vi bevæger os i en natur, hvor sneleoparder, sorte bjørne og gyldne aber har hjemme. Selv kulturen er spændende, eksempelvis i Østens Venedig, Lijiang. Og i Dali træffer vi Baifolket. Velkommen til en rejse gennem mystik, traditioner og den smukkeste del af Kina.

REJSEFAKTA

Lande: Kina

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 20-26 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Fantastiske Shangri-la
 • Den storslåede Tigerspringskløft
 • Frokoster med minoritetsfolkene Bai og Naxi Yuxiange
 • Kunmings stenskov
 • Zhangjiajie National Forest Park

Dagsprogram
2020

Dag 1 - Fly til Kina.

Flyrejsen er let, fra Danmark til Helsingfors og så videre til Chongqing med Finnair.

Dag 2 - Chongqing og videre til Zhongdian.  

Tidligt om morgenen annkommer vi til Chongqing, og griber chancen til at udforske denne enorme metropol. Arealmæssigt er Chongqing kollosal, men vi fokuserer på det "lille Chongqing", som også kaldes Ci Qi Kou eller oversat - porcelænsbyen. Under Ming og Qingdynastierne var dette centeret for Kinas porcelænsproduktion, og herfra kommer meget af det fine gamle kinesiske procelæn som er verdensberømt. Vi spiser også frokost her på Xiao Bin Lour.   

Om eftermiddagen flyver vi videre med indrigsfly til Zhongdian, som i starten af 2000-årene blev omdøbt til Shangri-La. Vi checker ind på et godt hotel for de kommende to nætter, og kan se frem til at opdage byen dagen efter.   

Dag 3 - Shangri-La med Songzanlin.  

Romanen "Tabte Horisonter" af James Hilton udkom i 1933, og bragte læseren til Shangri-La. Dette er et fiktivt, paradislignende sted, som skal være beliggende i en dalgang et eller andet sted i Tibet, på 3500 meters højde. Livet leves i harmoni, og indbyggerne ældes bare i ubetydelig grad.   

Vi fordyber os i den tibetanske kultur, som hersker i Shangri-La, og besøger det 300 år gamle Songzanglingkloster. Dette er det største tibetansk buddhistiske tempel i Yunnan, og hjemsted for en levende buddha.   

Frokosten er tibetansk, og derefter udforsker vi mere af de gamle bydele. Iløbet af dagen gøres der også en bådfærd på Shudusøen. Søen er beliggende på 3705 meters højde over havet, og vandet er så klart, at man kan se fiskene svømme omkring i søen.  

Dag 4 - Tigerspringskløften.  

Idag forlader vi Shangri-La og giver os ud på den smukke rejse Østpå mod Asiens Venedig, Lijiang. Selve rejsen er dagens højdepunkt, eftersom vi passerer Tigerspringskløften. Beliggende mellem Jadedragens- og Habasbjerge findes her en af verdens dybeste dalgange. Yangtzefloden løber længst nede i dalen. Vi nyder en frokost i kløften, inden vi kører videre mod Lijiang.   

Dag 5 - Lijiang.  

Lijiang har en lang historie, og vi bruger dagen på at lære denne perle af en by bedre at kende. Byen har et meget veludbygget system af kanaler og broer, og hele atmosfæren her er meget forskellig fra resten af Kina på grund af påvirkningen fra Naxi folket, som har sat sit præg på historien og arkitekturen her.   

Vi går på brostensbelagte gader gennem den gamle bydel. Husene er smukke og velbevarede, med intrikate dørpartier, udskårne vinduer og smukke inskriptioner. Husene afspeljer hvilken minoritetsgruppe, som den oprindelige ejer kom fra. Byen er dermed en seværdighed i verdensklasse og år 1977 kvalificerede den sig til optagelse på UNESCO's Verdensarvsliste. Lige Nord for byen kommer vi til Heilongtan, "Den Sorte Drages sø", hvor mængder af fugle trives og hvor bredderne er udsmykkede med mange smukke templer.   

Naxi folket lærer vi mere at kende under dagen. De er oprindeligt animister og lever i pagt med naturen. Dagens frokost får vi serveret i en Naxihjem.   

Aftenen er fri til egne eventyr i byen.   

Dag 6 - Det etniske minoritetsfolk Bai.  

Rejsen fortsætter nu mod Dali, og lige inden Dali kommer vi frem til Xizhou, som ligger blandt grønne bjerge og bugtede dalgange. I denne idyl har Baifolket levet et ganske berkymringsfrit liv i mere end tusind år. Vi tager en gåtur gennem den idylliske by, og deltager så i en anderledes the ceremoni. Udover at smage på tre varianter af the, med henholdsvist bitter- sød- og eftersmag kan vi også opleve et danseshow her. Frokosten tager vi hjemme hos en lokal familie.   

Hen på eftermiddagen er vi fremme ved vores hotel for de næste to dage.   

Dag 7 - Dali og Erhaisøen.  

Dali har en lang og fascinerende historie. År 738 etableredes kongeriget Nanzhao med Dali som hovedstad, og i sin storhedsperiode dækkede riget store dele af Yunnan, det Nordlige Burma, Sichuan og Guizhou. Riget holdt i circa 200 år, og 13 forskellige konger regerede inden det faldt fra hinanden. Efter mange årtier med uro og kaos opstod så kongeriget Dali år 937, og omkring år 1000 var byen blandt de 15 største byer på verdensplan. Kongeriget bestod frem til 1200-tallet, hvor Mongolerne ødelagde byen og dets palads, som lå lige Syd for de tre pagoder, som vi besøger under dagen. Byen genopbyggedes under Ming dynastiet på 1400-tallet, og denne tidsperiode præger stadig byen idag.   

Erhai søen ligger midt i byen, og vi sørger for at hvile benene under en dejlig bådfærd, hvor vi ser denne interessante og åndfulde by fra en anden vinkel.   

Dag 8 - Longmengrotterne.   

Idag går rejsen mod foråret, eller ihvertfald mod "Den evige Forårs by", Kunming, som er provinshovedstad og største by i Yunnan. Ved søen Djanchis vestre bred rejser Xishanbjergene sig op til 2 350 meter over havet. Her besøger vi bjergens skovpark, hvor de smukke Longmen grotter. Grotterne er udhugget ud af en stejl klippevæg for mere end 200 år siden under Quing dynastiet. Herfra har man en flot udsigt over landskabet.  

Køkkenet i Yunnan er kendt og vidt berømt, og dagens sene, men gode frokost byder på Yunnans variant af risnudler.   

Om eftermiddagen har du tid på egen hånd til at udforske storbyen Kunming, med alt hvad den har at byde på. Vi samles igen senerehen om aftenen til den fælles middag.  

Dag 9 - Kunming med stenskoven.  

Om morgenen forlader vi hotellet, og alt afhængigt af afrejsetidspunktet kan du måske nå at deltage i morgengymnastik i form af Tai-chi i en af Kunmings mange parker. Dagens store begivenhed er dog besøget i Stenskoven straks Syd for Kunming. Stedet er en mægtig og mærkelig karstformation, hvor de høje klipper ligner stalagmitter der er vokset op af jorden. Mange ligner faktisk træer gjort af sten, og derfra kommer navnet.   

Også idag får vi anderledes frokost, denne gang på en restaurant hvor ejeren er fra Yi-folket, som er endnu et af Yunnans minoritetsfolk.    

Tidligt om aftenen flyver vi videre til Zhangiajie, hvor vi skal bo de næste tre dage.   

Dag 10 - Zhangiajie National Forest Park.  

Haleluja-bjergene i Science-Fiction filmen Avatar hentede inspiration fra de såkaldte Himmelske Søjler i Zhangiajia National Forest Park. Området blev udråbt til Kina's første nationale skovspark i 1982, og er kendt for sine særegne bjergtoppe, de rene floder, de tætte skove og de store karstgrotter. Vi bruger hele dagen i dette sagalignende landskab, og de som vover kan gå ud på glasbroen som strækker sig over den dybe kløft her. Vejr og vind bestemmer altid hvordan dagen forløber, men under alle omstændigheder er det en god ide at gå i praktiske sko med gode såler.   

Dag 11 - Tianmenbjergene og til Chongqing.   

Også idag byder på store naturoplevelser, nu en times kørsel Sydpå til Tianmen-bjerget. Bjerget er ikke mere end 1500 meter højt, men mange anser det for at være det smukkeste bjerg de har set. Her findes storslåede udsigter, eksempelvist ved Himlens Port, og også lodrette klippevægge. Vi kommer op via en vandring gennem den snoede vej med de 99 kurver, og siden med verdens længste tovbane.   

Temperaturforskellen er stor fra bjergets base til dets top, så det er en god ide at medbringe en varm trøje eller lignende.   

Efter frokost flyver vi fra Hunan tilbage til Chongqing.  

Dag 12 -Chongqing med smag af Sichuan.   

Vi er tilbage til rejsens udgangspunkt, og nu når vi at se mere af denne gigantiske storby. Dagens byrundtur leder os blandt andet til Huguangs "rådhus", som udgøres af flere bygninger. Disse har været anvendt til politiske, handelsmæssig og sociale sammenhænge i circa 200 år.   

Om aftenen afrunder vi vores fantastiske rejse med en typisk Sichuan middag på en restaurant beliggende ved Jialingfloden.  

Dag 13 - Hjemrejse fra Chongqing.  

Så er det på tide at ligge Midtens Rige bag os, og efter morgenmaden kører vi til lufthavnen og hjemflyvningen til Skandinavien.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark.
 • Samtlige overnatninger.
 • 11 x morgenmad.
 • 11 x frokost.
 • 3 x middag.
 • Entreudgifter iflg. program.
 • TEMA rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse fra Skandinavien, flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Chongqing. Kort byrundtur i Chongqing. Fly Chongqing - Zhongdian / Shangri-La. Frokost indgår. To overnatninger på hotel i Shangri-La.

Dag 3.

Udflugt I Shangri-La med besøg i Songzanlingtemplet og på Shudusøen. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 4.

Shangri-La - Lijiang, busrejse ca. 180 Km. Besøg i Tigerspringskløften. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Lijiang.

Dag 5.

Udflugt i Lijiangs gamle bydel, besøg ved Black Dragon Pool og frokost hos lokal familie. Morgenmad og frokost indgår.

Dag 6.

Lijiang - Dali, busrejse ca. 200 Km. Besøg hos minoritetsfolket Bai og kulturshow. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Dali.

Dag 7.

Udflugt i Dali med besøg ved de Tre Pagoder samt bådfærd på Erhaisøen. Helpension indgår.

Dag 8.

Dali - Kunming, busrejse ca. 330 Km. Besøg ved Longmen grotterne. Morgenmad og frokost indgår. En overnatning på hotel i Kunming.

Dag 9.

Udflugt til Kunming's stenskov. Fly Kunming - Zhangjiajie. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Zhangjiajie.

Dag 10.

Heldagsudflugt til Zhangjiajie National Forest Park. Morgenmad og middag indgår.

Dag 11.

Halvdagsudflugt til Tianmenbjerget. Flyrejse til Chongqing. Morgenmad og frokost indgår. To overnatninger på hotel i Chongqing.

Dag 12.

Byrundtur i Chongqing med besøg på Huguangs rådhus. Helpension indgår.

Dag 13.

Hjemrejse Skandinavien. Morgenmad og flymåltider indgår.

Kina

Befolkning: 1,39 milliarder
Landets areal: 9.600.000 km²
Valuta: Yuan
Religion: Buddhisme, taoisme og konfucianisme (udøves ofte parallelt), minoriteter af kristne og muslimer.
Sprog: Kinesisk (med flere meget forskellige dialekter). De fleste minoriteter har desuden deres egne sprog.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Chongqing - Danmark t/r, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.

Kinesiske Lufthavne:

På kinesiske lufthavne må man ikke medbringe hverken alkohol, vand eller sodavand gennem sikkerhedskontrollen. Evt. medicin må medbringes, men inspiceres af vagtpersonalet. Efter sikkerhedskontrollen kan man indhandle drikkevarer, også toldfrit udbud. I den indcheckede bagage må man kun medbringe uåbnede alkoholflasker! Lightere og magneter må ej heller medbringes. Grundige kontroller foretages.

Visum:

Du skal have navn, adresse og telefonnummer til det første hotel i Beijing på dig ved indrejse til Kina, da pasmyndighederne kan spørge til dette.

Man skal have visum inden indrejsen til Kina. Tema kan ordne et gruppevisum, for de som ikke selv ordner visum via den Kinesiske Ambassade. Hvis du er interesseret i at Tema ordner dit visum, skal du kontakte vores kundeservice.  

Pris per visum: 1250,- DKK  

For at ordne visummet behøves vi følgende fra dig: En farvekopi af dit pas, oplysning om arbejde (inklusiv oplysning om arbejdsgiver) samt dit bestillingsnummer og afrejsedatoen. Vær obmærksom på, at vi behøver disse informationer senest 2 måneder inden afrejse, og helst i umiddelbar forbindelse med, at du bestiller din rejse. Dokumenterne sendes til passport@temaresor.se eller via almindelig post til: Tema rejser, Glödlampsgränd 1, SE-120 31 Stockholm, Sverige. Dit pas skal være gyldigt minimum 6 måneder efter HJEMKOMST. Gruppevisummet er gyldigt i 30 dage.  

Visummet fremsendes med almindelig post circa 2 uger inden afrejse, sammen med yderligere information. Bemærk at dokumentet skal kunne fremvises både ved ind- og udrejsen.  

Hvis du ønsker at ordne dit visum selv, så kontakt den kinesiske ambassade i København. Besøg deres hjemmeside for mere information. Vær obmærksom på, at vi på Tema har visse dokumenter (hotelvoucere og aktuelt dagsprogram), som du behøver for at kunne ansøge om visum. Kontakt os på passport@temaresor.se, og så fremsender vi de nødvendige oplysninger. Og bemærk at et turistvisum er gyldigt i 3 måneder, så derfor kan man først ansøge om visum 2 måneder inden afrejse. Ambassaden behøves circa 4 arbejdsdage til at behandle visumansøgningen. Beregne et par dages marginal, og ansøg i god tid!  

Du skal også give ekstra oplysninger til flyselskabet inden afrejse. Dette gøres under "Min rejse", og bør gøres samtidig med at du bestiller din rejse.  

OBS! Visummet kræver at man er minimum to personer. Hvis du rejser alene bliver vi derfor nødt til at sammensende visumansøgningen med andre rejsendes ansøgning, under forudsætning af at du og de andre rejsende rejser fra samme afrejselufthavn. Dette indebærer at i behøves at indchecke sammen i lufthavnen, og må gå igennem sikkerhedskontrollen i Kina sammen. Det samme gælder for hjemrejsen. Tæt på afrejsetidspunktet bliver du og de andre rejsende kontaktet af os, og vi oplyser kontaktoplysninger om jer, så i kan aftale hvor på lufthavnen i skal mødes før indcheckning. Hvis du har yderligere spørgsmål, kontakt kundeservice på: +46 771- 37 38 39  

Vi behøves også en kopi af dit pas senest 40 dage inden afrejse. Send den venligst til TEMA, Glödlampsgränd 1, SE – 120 31 Stockholm, eller send med mail til passport@temaresor.se

Valuta :

Kinesiske Yuan (CNY)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.

Når du beregner din rejsekasse, så tænk på at Kina er et paradis for indkøb, samt at drikkevarer til de inkluderede måltider ikke indgår i rejsens pris.

Drikkepenge :

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 350 RMB per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.  

Klima :

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no  

Kina's klima påvirkes i høj grad af monsunvindene. Om sommeren kan luftfugtigheden være høj. Om vinteren kan dagene være kølige.

Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævne brostensbelægninger. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg. Atmosfæren på hotellerne, selv de bedre, er relativ afslappet. Om sommeren rejser du behageligst i lette bomuldsklæder. Om foråret og efteråret bør du medbringe en varm trøje og / eller en let jakke. Alle hoteller tilbyde billig og god vaskeservice.Regnvejr forekommer, så medbrig godt regntøj, og køb evt. en paraply dernede.Din kuffert bliver udsat for hårdhændet behandling, så den skal være holdbar. Derudover er det typisk at bagagen vejer mere ved hjemrejsen end ved udrejsen. Medbring evt. en sammenklappelig ekstra bagagetaske til dine indkøb.

Obs:

Afrejsen 6 okt 2018 er en dag kortere end de andre afrejser.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.