Nordindiens magimed Amritsar, Rajastan og Varanasi

Rundrejsen i Nordindiens magi fører os fra Qutab Minar i Delhi til solopgangen over Gangesfloden og til kærlighedsmonumentet Taj Mahal. I Rajastan som er kendt for sin kunst, kultur og kærlighed bor vi på et Maharajapalads som er omvandlet til et hotel. Vi besøger de smukkeste byer såsom Jaipur og Udaipur. Rejsen afsluttes i Amritsar med det Gyldne tempel. Vi bliver henførte af Indiens farverige kultur og det smukke landskab. Forbered dig på en fantastisk rejse.

REJSEFAKTA

Lande: Indien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 15-21 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Bådfærd på den hellige Ganges flod
 • Historisk byvandring i Lucknow
 • Kærlighedsmonumentet Taj Mahal
 • Overnatning i Deogarh's Maharajapalads
 • Det gyldne tempel i Amritsar

Dagsprogram
Efterår 2018 / Forår 2019

Dag 1 - Afrejse.

Så oprandt dagen endelig for afrejsen mod Sydøstasien og besøget i Indien. Vi flyver med Qatar Airqays via Doha. 


Dag 2 - Byrundtur i Delhi. 

Tidligt om morgenen lander vi i Indira Gandhi Lufthavnen, hor du møder din TEMA rejseleder og din lokalguide. Namaste - velkommen til Indien. Vi kører sidenhen direkte til hotellet og checker ind, og rummene skal være klare til indcheckning. Efter morgenmad og nogle timers hvile tager vi på byrundtur i den enorme metropol Delhi. Vi ser en smuk stenbrønd, som er en af Delhi's ældste monumenter. I Hauz Khas kvarteret findes hyggelige haver, charmerende butikker og fine barer, så her gå vi rundt og kigger på livet. Her findes en vital blanding af gammelt og nyt, studenter og nysgerrige sjæle. Det er et område med ro, stemning og atmosfære. Vi bor to nætter på hotel i Delhi. 


Dag 3 - Gandhi's hus. 

Efter morgenmaden kører vi til Gandhi's hus, eller Birla House som det hed førhen. Dette er en paladslignende villa, som ejedes af den rige industrialist Birla, og som han stillede til Gandhi's rådighed. Villaen ligger i nærheden af Connaught Place i New Delhi. Gandhi tilbragte de sidste 144 dage af sit liv som gæst i huset, og det var her at han blev myrdet. Huset er idag indrettet til museum om Gandhi. 

Derefter giver vi os ud med cykelrickshaw's gennem de gamle kvarterer i Old Delhi. Du passerer guldbutikker, bryllupsudstyr, krydderier og klæder. Vi anbefaler at du har mobilen og kameraet klar til at fange folkemylderet. 

Vi ser sidenhen briternes India Gate fra kolonitiden, og vi besøger Indiens ældste moske med den 72 Meter høje minaret Qutab Minar, der regnes som en af Islam's fornemmeste arkitektoniske mesterværk.  


Dag 4 - Sarnath's hjortepark. 

Om morgenen flyver vi fra Delhi til Varanasi, og kører de circa 10 Kilometer ud til Sarnath, hvor Buddha holdt sin første prædiken for over 2500 år siden. Hans første "disciple" eller ihvertfald tilhørere var hjortene som græssede her. Stedet er idag en meget vigtig pilgrimsplads for Buddhister fra hele verden. 

Varanasi by ligger lige ved siden af Sarnath, og den anses som den ældste kontinuerligt beboede by i Indien. På Alexander d. Stores tid kandtes den under sit gamle navn Benares. Dette er en af hinduismens mest hellige byer, og om aftenen går vi ned til Ganges bredder og nyder hinduernes aftensceremoni Aarti, hvor lys tændes for at bede om, at solen også må stå op næste morgen. Vi overnatter en nat i Varanasi. 


Dag 5 - Solopgang på Ganges. 

Gangesfloden har altid betaget menneskerne i Indien, som anser den for den helligste flod i verden. Under vores bådfærd i den årle morgenstund ser vi den urgamle by vågne til livs. Det er en magisk morgen og vi ser de hellige mænd og almindelige mennesker strømme ned mod floden. Mange er hensunkne i meditation eller bøn. Håbet er at renses for sine livssynder i Gangesflodens hellige vand. Samtidigt pågår kremeringerne af de døde i de såkaldte ghats i baggrunden, hvor mange indiere ønsker at blive kremeret. Stedet er specielt helligt og det er lykkebringende at få sin aske udspredt i den helligste af alle floder, Ganges. 

Efter morgenmaden forlader vi Varanasi og flyver til Agra. 


Dag 6 - Taj Mahal og det Røde Fort.

Så kører vi fra Lucknow med bus til Taj Mahal, og om eftermiddagen besøger vi denne monumentale pragtværk. Da denne kærlighedserklæring i sten blev opført, blev der ikke sparet på hverken penge eller anstrengelser. Selve sakrofagen er lavet af agat, lapis lazuli og jaspis. Kunsten at skabe smukke dekorationer med forskelligtfarvede stenarter, pietre dure eller mosaikker, har rødder tilbage til antikken.  

Inden vi forlader Agra besøger vi byens gamle fort (dette besøg kan foretages dag 5 også). Her sad Stormoghulen Shah Jahan fængslet de sidste otte år af sit liv i Jasmintårnet, og kunne dagligt beskue sin kære hustrus gravmonument Taj Mahal, som han selv havde opført til hendes ære. Agrafortet er bygget som en halvmåne og omkranses totalt af en borgmur. Oprindeligt var fortet tænkt som en militærbarak, men sidenhen opførtes boligområder, audienssale og en stor have. 

Bussen kører os da til Jaipur, hvor vi afslutter dagen med at besøge de gamle mahajaya'ers kremeringsplads Gator Ki Chhatriyan. Bygningerne er elegante og smukt dekorerede, og hele området ligger i en fredelig oase lidt udenfor Jaipur. Vi bor to dage i Jaipur. 


Dag 7 - Byrundtur i Jaipur. 

Byen Jaipur blev grundlagt af maharajaen og astronomen Sawai Jai Singh. Byen kaldes ofte for den rosa by på grund af de rosamalede gamle kvarterer. Vi besøger Amberfortet og kører med jeep op til selve borgen, hvor besøget indledes. Borgen og det tilhørende palads opførtes år 1592 af Maharaja Man Singh, og den er stadigvæk meget smuk. Vi ser vægmalerier, smukke marmorsøjler og mosaikprydede vægge, og kan nyde udsigten over omgivelserne fra borgmuren. 

Vi besøger også det pragtfulde City Palace, der også opførtes af Maharaja Man Singh som hans nye hjem efter han forlod Amber Fort. Maharaja familien bor stadigvæk i dette palads. Der er masser at se her, blandt andet et tekstilmuseum, et tøjhus (altså våbensamlingen) og masser af smukke portaler og detaljer. Hawa Mahal, Vindenes Palads, er mere en facade end et rigtigt palads, og vi stopper her og beundrer denne kendte bygning. Herfra kunde paladsets kvinder kigge ud over byens liv uden selv at blive sete.  

Om aftenen ser vi folkedans fra Rajastan. 


Dag 8 - Rajastan. 

Rejsen fortsætter til Rajastan. Målet for dagen er et lille garnisionskloster der ligger midt i Aravallibjergene. Klosteret en nu kendt under navnet Rawla Jojowar, og er omdannet til hotel. Ejerfamiliens sønner Rao og Rani holder øje med, at hotellet lever op til kundernes forventninger.

Vi tager også på en togrejse med et tog fra 1930'erne, hvor vi oplever hvordan lokaltransporten foregår mellem smålandsbyerne. Rudyard Kipling skrev om netop denne oplevelse i bogen "Manden der ville være Konge". Vi bor her en nat. 


Dag 9 - Til Udaipur. 

Efter morgenmaden går vi en tur i området, og fortsætter så rejsen mod Udaipur. Undervejs stopper vi ved Ranakpur, som er kendt for det fantastiske Jaintempel her i hvid marmor og med masser af søjer og kupler. Om eftermiddagen er vi fremme i den hvide by Udaipur, som ligger smukt omgivet af barske bjergformationer. 


Dag 10 - Udaipur.

Midt i Udaipur ligger en kunstig sø og et fantastisk palads. Mange af byens huse er opført i hvidglinsende marmor, der brydes i området omkring Udaipur. Byens City Palace huser et fint museum med blandt andet meget velbevarede miniatyremalerier. 

Filmscener fra både den gamle James Bond film Octopussy og den nyere film "The Marigold Hotel" blev indspillede her. Scenerne fra disse film fremvises idag livligt på tv'erne i de små gyder omkring paladset. Dagen byder også på en bådfærd på søen og en madlavningsdemonstration. 


Dag 11 - Til Amritsar. 

Om morgenen kører vi til Udaipurs lufthavn, og flyver via Delhi til Amritsar, hvor vi ved frokosttid checker ind på vores hotel. Om eftermiddagen tager vi en byvandring i de gamle håndværkskvarterer i nærheden af det Gyldne tempel. Vi bor to dage i Amritsar. 


Dag 12 - Det Gyldne tempel.

Amritsar er nok en af Indiens største seværdigheder, eftersom at Sikh'ernes helligste tempel ligger her. Byen ligger langt fra turismens alfavej, og få udlændinge finder hertil. Det Gyldne tempels arkitektur er påvirket af både hinduismen og Islam, og templet siges at være forgyldt med 200 Kg bladguld. 

Om eftermiddagen kører vi til grænseposten mellem Indien og Pakistan, som idag udgør den eneste vejforbindelse mellem de to lande. 


Dag 13 - Hjemrejse.

Efter morgenmaden kører vi mod lufthavnen og hjemrejsen mod Danmark. Rejsen går via Doha med Qatar Airways til Danmark, hvor vi ankommer sent om eftermiddagen. TEMA og Indien takker for denne gang og ønsker på gensyn.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejsen Danmark - Delhi og Amritsar - Danmark
 • TEMA rejseleder
 • Indrigsflyvninger mlm. Delhi - Varanasi, Varanasi - Agra, Udaipur - Amritsar
 • Samtlige overnatninger
 • 12 x morgenmad
 • 11 x middag
 • Entreudgifter ifølge programmet

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse med Qatar Airways fra Danmark til Delhi, Indien. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Delhi. Busudflugt til kilden Agrasen Ki Baoli og Haus Khaz. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Delhi.

Dag 3.

Busudflugt til Gandhi's hus, cykelrickshaw, besøg ved Qutab Minar og India Gate. Morgenmad og middag indgår.

Dag 4.

Flyrejse Delhi - Varanasi, besøg i Sarnath, busrejse ca. 30 Km. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Varanasi.

Dag 5.

Bådfærd på Ganges. Flyrejse Varanasi - Agra. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på hotel i Agra.

Dag 6.

Besøg ved Taj Mahal og det Røde Fort. Bustransport Agra - Jaipur, ca. 240 Km. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Jaipur.

Dag 7.

Busudflugt til Amberfort, ca. 25 Km. Besøg i Amberfort inkl. jeepkørsel og Maharaya'ens palads. I Jaipur by besøger du City Palace. Morgenmad og middag indgår.

Dag 8.

Bus Jaipur - Jojowar, ca. 290 Km. Togrejse. Morgenmad og middag indgår. En overnatning på Jojowar klosteret.

Dag 9.

Bus Jojowar - Udaipur, ca. 145 Km. To overnatninger på hotel i Udaipur. Morgenmad og middag indgår.

Dag 10.

Besøg i Udaipur. Bådfærd på Lake Pichola. Madlavningsdemonstration. Morgenmad og middag indgår.

Dag 11.

Flyrejse Udaipur - Delhi - Amritsar. Aftenpromenade i Amritsar. To overnatninger i Amritsar. Morgenmad og middag indgår.

Dag 12.

Byrundtur i Amritsar. Besøg ved Det Gyldne tempel og Wagah Border. Morgenmad og middag indgår.

Dag 13.

Flyrejse Amritsar - Doha - Danmark. Morgenmad og flymåltider indgår.

Indien

Befolkning 1,25 mia. Landets areal 3 287 590 km². Valuta Rupie. Religion Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, øvrige 3,5 %. Sprog Hindi og engelsk.

Vigtigt om rejsen

I prisen indgår:

Flyrejse Danmark til Delhi, og Amritsar til Danmark, busudflugter samt del dobbeltrum, måltider ifølge dagsprogrammet, entreudgifter og samtlige udflugter ifølge dagsprogrammet samt rejseledelse fra TEMA.


Valuta:

Indiske Rupees (INR)

De almindeligste bank- og kreditkort accepteres i de fleste større butikker. Kontomater findes.

For mere information om valuta og kurs, kontakt bank- eller vekslingskontor.


Drikkepenge:

Drikkepenge er ikke inkluderet i rejsens pris. Istedet anbefaler vi dig at beregne 3700 INR (ca. 500 Kr.) per person til chauffører, restaurantpersonale og diverse guider. Beløbet indsamles på plads af TEMA rejselederen og fordeles på passende vis.


Klima:

Klimaoplysninger og vejrudsigter finder du på respektive vejrsites. Gode sider er www.cnn.com, www.bbc.com eller www.yr.no

Klimaet påvirkes af monsunvindene fra den Bengalske Bugt, og de mest egnede måneder for et besøg er mellem oktober og april.


Påklædning:

Gode vandresko til byvandringerne, hvor der ofte er ujævnt underlag. Man klæder oftest om inden aftensmåltidet og restaurant besøg.

Om dagen er man helst klædt i let bomuldstøj. Fra december til midten af februar er morgenerne og aftenerne oftest kølige, og temperaturer nær frysepunktet forekommer i Delhi og Nordpå. Medbring derfor jakke og uldtrøje / fleecetrøje. Dit tøj bør ikke være for ømtåligt, da vi oftest er på udflugt.

I nærheden af hellige steder skal man være "anstændigt" påklædt, hvilket indebærer at skuldrer og ankler skal være tildækket, og ingen udringning på bluserne. På dage med tempelbesøg er det godt med praktiske sko, som du let kan tage af og på, eftersom at skoene efterlades udenfor tempelområdet. Varme sokker er gode at have med til disse besøg under januar og februar måned! 

Medbring badetøj da mange hoteller har svømmepøl.

En solhat, solbriller og creme med høj solbeskyttelsesfaktor (25+) er en nødvendighed.

Du kan have nytte af et medbringe en lille lommelygte, til hvis strømmen går om natten!


Obs:

Indien er et relativt billigt land at rejse i. På hotellernes cafeterier kan du finde en frokost og krydrede indiske måltider for en lav pris. Vin er dyrt og de foretrukne måltidsdrikke er øl, sodfavand eller mineralvand. Smykker, broderier og kunsthåndværk er eksempler på sager du med fordel kan indhandle i Indien. Tænk på dette når du beregner din rejsekasse og pakker bagagen hjemmefra.

Vi påminder om, at det er forbudt at indføre produkter gjort af udrydningstruede dyrearter så som elefant, tiger, prikkede kattedyr, krokodiller, slanger, koraller etc. til Danmark.

Busserne i Indien er af rimelig standard, men det indiske vejnet gør at bustransporter kan være ubekvemme. På visse strækninger er gennemsnitshastigheden 20 Km/T!

Vi anvender fortrinsvist flyselskaberne IndiGo og Jet Airways til indenrigsflyvningerne. Billetterne hertil udleveres på plads af din rejseleder. Vi flyver IndiGo mellem Delhi - Varanasi - Agra, samt på strækningen Udaipur - Delhi. Strækningen Delhi - Amritsar er med Jet Airways. På indrigsflyvninger må du medbringe 20 Kg bagage og 7 Kg håndbagage. Disse flyselskaber er de mest punktlige i Indien, men selv med dem må en vis spildtid med forsinkelser forventes. Dette står udenfor TEMAs kontrol.


Helbred:

Du kan selv gøre meget for at undgå at blive syg under rejsens gang. Blandt andet kan du ofte vaske hænder, specielt inden du spiser, og være derudover observant på hvad du indtager. Hvis maden ikke er tilberedt eller er uden en skal der kan skalles bort (ex. citrusfrugter), så undgå at spise det. Man bør desværre undgå salater, og det kan være klogt at medbringe en frugtskaller til at evt. pille æbler og lignende med. Drik aldrig hanevandet eller drinks med isterninger i, og undgå at få hanevand i munden når du duscher eller børster tænder. Drik kun flaskevand og sodavand fra lukkede flasker, som du selv åbner. Tag evt. vådservietter med til håndhygiejnen, og undgå at klappe vilde hund og dyr generelt, da de kan bære mange sygdomme. Medbring gerne insektcreme eller spray som beskyttelse mod insekter.


Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.


Hotelinformation

 • Antal nætter: 2
 • By: AMRITSAR
 • Hyatt

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose