Farverige IndienRajastan, Varanasi og Bombay

Rejsen starter med et par dage i Delhi, hvor vi blandt andet tager med cykelrickshaw i de trange basargader, og vandrer med gadebørn. I sejler med båd i solopgangsstunden på Gangesfloden i Varanasi og besøger kærlighedsmanifastationen Taj Mahal i Agra. I kongernes land, Rajastan, oplever vi kunst, kultur og kærligheden og bliver her to dage. Rejsen afsluttes med et par dage i Bombay med slumvandring og Elefantaøen.


REJSEFAKTA

Lande: Indien

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 15-28 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Cykling og byvandring i Delhi
 • Håndarbejdsbyen Sanganer
 • Kærlighedsmonumentet Taj Mahal
 • Bådfærd på den hellige flod Ganges
 • Unesco Verdensarven Elefanta Island

Dagsprogram
Vinter 2020/2021

Dag 1 - Afrejse.

Så er dagen oprundet for afrejse fra Danmark og til det farverige Indien. Vi flyver med aftensfly direkte fra Helsinki og der er tilslutningsfly til Helsinki om eftermiddagen. Flymåltider indgår.  

Dag 2 - Namaskar. Velkommen til Indien.  

Namaskar og velkommen til Indien og hovedstaden New Delhi. Eftersom vi lander tidligt om morgenen kører vi først til hotellet, hvor vi skiser morgenmad, checker ind og hviler et par timer.   

Efter frokost begiver vi os ud i menneskemylderet i denne enorme storby, som anses at have circa 18 Millioner indbyggere. Ingen anden by i Indien har vokset lige så stærkt.  

New Delhi er et kolonitids projekt, som blev tegnet da bitterne flyttede deres administration hertil fra Calcutta. Udover parlamentet, paradegaderne og ambassaderne ser vi nogle af byens helligdomme.  

Vi besøger Birla Mandir, som er et af byens mest populære hindu helligdomme, og oplever også sikhernes helligdom og fælleskøkken ved Bangla Sahib.  

Vi overnatter to nætter i Delhi.  

Dag 3 - Delhi til fods og på to hjul.  

Efter morgenmaden tager vi på en spændende byvandring i Paharganj, som er en af Delhis fattigere bydele. Vandringen tilrettelægges af den frivillige organisation Salaam Baalak Trust, som har støttet og hjulpet gadebørn i Delhi gennem de seneste 8 år.  

Via deres udbud får unge mulighed for at forbedre sine kommunikations- og markedsføringsevner. De unge beretter om sine personlige erfaringer og om sine historier, hvilket giver os en dybere indsigt i livet på gaden.  

Hvis du ønsker kan du give en frivillig donation til organisationen i form af penge eller genstandene til børnene (så som tøj, mad, brevpapir, elektronik eller lignende). Vandringen tager circa to timer, og giver os et indblik i andre sider af Indien, end den normale turister ser.  

Om eftermiddagen besøger vi Gamle Delhi (Old Delhi). Denne bydel er både charmerende og kaotisk med sine beskidte gader, baserer og Indiens største moske. Her blandes fodgængere, køer og knallerter i et stort sammensurium.  

Med cykelrickshaw kommer vi ret så let rundt mellem basargadernes forskellige kvarterer og smågader. Her gælder det om for chaufføren at holde tungen lige i munden. Det er et held at vi ikke selv behøves at cykle selv, men bare kan sætte os til rette og nyde sanseindtrykkene.  

Dag 4 - Rajastan, Sanganer.  

Vi kører med bus fra Delhi og rejser til delstaten Rajastan. Rajastan betyder kongernes land, og det er en delstat taget som ud af en sagnfortælling. Storslåede maharajaboliger, stolte kameler og turbaner i alle regnbuens farver.  

Sanganer er en lille by kendt for sit håndværk med at fremstille papir og lave bloktryk. Og så findes her et smukt Jain tempel.   

Vi fortsætter til Jaipur som er hovedstad og den største by i denne delstat med sine circa 3 Millioner indbyggere. Vi indregistrere os på vores hotel for tre overnatninger.  

Dag 5 - Jaipur.  

Jaipur blev grundlagt i løbet af 1700 årene af kongen (som også var astronom) Sawai Jai Singh. Byen kaldes ofte for den rosafarvede by på grund af dens rosamalede gamle bydel. Lige udenfor byen ligger Amberfortet, som vi besøger. Under besøget til Amber Borgen tager vi en jeeptur op til borgpladsen, Dette fort og palads blev også opført efter ordre fra Maharajaen Man Singh år 1592. Her ser vi blandt andet velbevarede vægmalerier, fantastiske marmorsøjler og smukke udsigtspladser  

Tilbage i Jaipur besøger vi det flotte Bypalads (City Palace), der blev opført på ordre af Maharaja Jai Singh. Paladset blev hans nye hjem efter han forlod det utidssvarende Amberfort.  

Vindenes Palads (Hawa Mahal) er mere en facade end et palads. Vi stopper her og beundrer denne smukke bygning. Herfra kunne paladsets kvinder se ud over byens liv, uden selv at blive set.   

Verdens største filmindustri er over 100 år gammel. Bollywood er den indiske variant af amerikanske Hollywood, og i Bollywood produceres flere film, end den vestlige filmindustri magter. Filmene kan bedst beskrives som en blanding af komedie, romantik, action og drama. Mænd og kvinder jager hinanden rundt omkring træer, gynger i gynger og blinker med øjenvipperne.  

I Jaipur ligger Raj Mandir biografen, som er en af landets største. Indretningen i foyeren påminder om en prægtig lagkage, og det at høre publikums enthusiasme under filmen kompenserer rigeligt for, at filmen er på hindi og er uden tekst.  

Dag 6 - Fatehpur Sikri.  

Med bus fortsætter vi rejsen mod Agra, og circa halvvejs stopper vi og besøger Fatehpur Sikri, som var et pragtfuldt sejrsmonument, og nu er en forladt ruinstad. Området blev opført år 1571 på ordre af stormogulen Akbar. Vi går rundt i den velbevarede rødlige by, med dens forsvarsanlæg, templer og paladser. Her oplever vi stedets historie. Byen var under en periode på bare 14 år hovedstad for mogulemperiet. Der kommer stadigvæk pilgrimme tilrejsende for at besøge den hellige hvide marmormoske.  

Om eftermiddagen er vi fremme i Agra, som ligger ved Yamuna floden. Her skal vi bo to nætter.  

Dag 7 - Taj Mahal og det røde fort.  

Idag venter det storslåede mesterværk i marmor som er Taj Mahal. Når dette kærlighedsbevis blev bygget, blev der hverken sparet på penge eller anstrengelser. Selve sakrofagen er udført i agat, lapis lazuli og jaspis. Kunsten at skabe dekorative mønstre ved hjælp af forskelligt farvede stenarter, den såkaldte pietre dure, har rødder i antikken. Der ligges stor anstregning på, at frembringe de forskellige stenes naturlige farvebrydninger og årer.  

Vi vender tilbage til hotellet og spiser morgenmad, og fortsætter derefter til Agras røde fort. I det meget omtalte Jasmintårn på Agraborgen sad Stormogulen Shah Jahan fængslet i 8 år. Herfra kunne han skue ud over sin elskede hustrus imponerende gravmonument. Taj Mahal er definitivt et af verdens underværker. Agrafortet blev opført som en halvmåne og er omsluttet af en borgmur. Stedet blev bygget som et militært fæste, men udrustedes sidenhen med boligkomplekser, audienssale og en stor have.  

Dag 8 - Til Varanasi.  

Efter morgenmaden kører vi med bus til Delhi, og flyver sidenhen til Varanasi. Byen ligger ved Gangesfloden i delstaten Uttar Pradesh. Millionvis af hinduer kommer hertil på pilgrimsfærd hvert år. Her bader man i det hellige vand ved an af de mange trapper, som ligger ned til floden. Varanasi siges at være den ældste, kontinuerligt beboede, by i Indien, og er en af landets helligste byer. Her bor vi to nætter.  

Dag 9 - Flodfærd på Ganges og Sarnath.  

Gangesfloden har altid betaget menneskerne i Indien, som anser den for den helligste flod i verden. Under vores bådfærd i den årle morgenstund ser vi den urgamle by vågne til livs. Det er en magisk morgen og vi ser de hellige mænd og almindelige mennesker strømme ned mod floden. Mange er hensunkne i meditation eller bøn. Håbet er at renses for sine livssynder i Gangesflodens hellige vand. Samtidigt pågår kremeringerne af de døde i de såkaldte ghats i baggrunden, hvor mange indiere ønsker at blive kremeret. Stedet er specielt helligt og det er lykkebringende at få sin aske udspredt i den helligste af alle floder, Ganges. Byen har en meget lang historie, og omtales blandt andet i Mahabharata.  

Circa 10 Kilometer Syd for Varanasi ligger Sarnath, hvor Buddha holdt sin første prædiken for over 2500 år siden. Hans første "disciple" eller ihvertfald tilhørere var hjortene som græssede her. Stedet er idag en meget vigtig pilgrimsplads for Buddhister fra hele verden.    

Om aftenen går vi ned til Ganges bredder og nyder hinduernes aftensceremoni Aarti, hvor lys tændes for at bede om, at solen også må stå op næste morgen.   

Dag 10 - Fri formiddag og flyvning til Mumbai.  

Efter en afslappende morgen og tid til at nyde morgenmaden har vi et par timer til at nyde tiden på egen hånd. Om eftermiddagen kører vi til lufthavnen og tager indrigsflyet til Mumbai. Her overnatter vi i to nætter.  

Dag 11 - Slumvandring i Mumbai.  

I løbet af formiddagen besøger vi en af Mumbais fattigere bydele, og til fods går vi gennem Asiens største slumområde. Livet i slummen er omtalt i adskillige bøger og film. Vi går med på en organiseret vandring gennem Dharavis trange gader og stræder. Her findes tusindvis af små firmaer som arbejder med genbrug og produktion. Måske er det drømmen om et bedre liv, der driver aktiviteten her.  

Vandringen ledes uden personlig vinding for guiderne. Indtægten går ubekåret til indbyggerne i Dharavi. For at give indbyggerne i slummen bedre chancer på arbejdsmarkedet og derved chancer for at komme væk fra slummen, gives der gratis lektioner i engelsk og datakundskab. Besøget i Dharavi gør et stærkt indtryk, og det vigtigste er at slummen nu ikke længere er anonym og ukendt.  

Om eftermiddagen besøger vi Elefanta øen. Bådturen derud er på circa 6 Kilometer fra Mumbai. Øen er med på Unesco Verdensarvslisten, og derude ser vi mange spændende tempelgrotter.   

Vel tilbage i Mumbai nyder vi en fælles afskedsmiddag.  

Dag 12 - Rundtur i Mumbai.  

Efter morgenmaden ser vi på viktoriansk arkitektur, røde dobbeltdækker busser samt skyskrabere i glas og stål og mylderet i basarerne. Vi besøger Victoria jernbanestationen og det populære Krishnatempel, inden vi kører til lufthavnen hvor vi tager indenrigsflyet til Delhi. Her indregistrerer vi os på vores hotel beliggende i bekvem afstand til lufthavnen for en sidste nat inden hjemrejsen.  

Dag 13 - Hjemrejse.  

Efter morgenmaden begiver vi os til lufthavnen og hjemrejsen. Ankomst til Helsinki under samme eftermiddag, og derpå tilslutningsfly hjem til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse Danmark - Delhi t/r.
 • TEMA rejseleder.
 • Indenrigsflyvning Delhi - Varanasi - Mumbai - Delhi.
 • Samtlige overnatninger.
 • 12 x morgenmad.
 • 7 x frokost.
 • 9 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Afrejse med Finnair fra Skandinavien via Helsinki til Delhi, Indien. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Ankomst til Delhi. Busrejse til hotellet for indregistrering, morgenmad og hvile. Busudflugt til New Delhi og besøg ved et par templer. Morgenmad og middag indgår. To overnatninger på hotel i Delhi.

Dag 3.

Busudflugttil Paharganj og Gamle Delhi. Byvandring og kørsel med cykelrickshaw. Helpension indgår.

Dag 4.

Bustransport Delhi - Sanganer - Jaipur, circa 298 Km. Besøg i Sanganer. Helpension indgår. Tre overnatninger på hotel i Jaipur.

Dag 5.

Bustransport Jaipur - Amber t/r circa 25 Km. Besøg i Amber Fort inklusiv jeeprejse og Maharajaens palads. I Jaipur besøger vi City Palace. Helpension indgår.

Dag 6.

Busrejse Jaipur - Agra circa 235 Km. Besøg i Fatehpur Sikri. To overnatninger på hotel i Agra. Helpension indgår.

Dag 7.

Busudflugt til Taj Mahal og Agras røde fort. Helpension indgår.

Dag 8.

Bustransport Agra - Delhi circa 203 Km. Indenrigsflyvning Delhi - Varanasi. To overnatninger på hotel i Varanasi. Morgenmad og middag indgår.

Dag 9.

Bådfærd på Gangesfloden og byvandringi Varanasi. Busudflugt til Sarnath circa 20 Km t/r. Besøg i Sarnath. Aftenudflugt til Aarti ceremoni i Varanasi. Her kører vi blandt andet i cykelrickshaw. Helpension indgår.

Dag 10.

Fri formiddag. Indenrigsflyvning Varanasi - Mumbai. Morgenmad indgår. To overnatninger i Mumbai.

Dag 11.

Bustransport og siden vandring i Dharavi slumen. Bådfærd til Elefantaøen. Helpension indgår.

Dag 12.

Busudflugt i Mumbai. Indenrigsflyvning Mumbai - Delhi. Morgenmad indgår. En overnatning på hotel ved Delhi's lufthavn.

Dag 13.

Bustransport til lufthavnen. Hjemrejse med Finnair til Helsinki og tilslutningsfly til Danmark samme eftermiddag / aften. Morgenmad og flymåltider indgår.

Indien

Befolkning: 1,3 mia. 

Landets areal: 3 287 590 km².
Valuta: Rupie.
Religion: Hinduer 80 %, muslimer 11 %, kristne 2,8 %, sikher 2 %, buddister 0,7 %, øvrige 3,5 %. 

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark – Delhi t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs danske eller svenske rejseleder, samtlige aktiviteter, udflugter og entreer i det ordinære program, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information. 

Valuta: 

Indiske Rupies (INR).

Veksel gerne til indisk valuta ved ankomsten til lufthavnen i Delhi. Det er praktisk af have små sedler til alle former for drikkepenge. 

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor. 

Visum: 

Man behøves visum for indrejse til Indien, og den rejsende skal selv ansøge herom. Se mere information under information for rejser til Indien. 

Drikkepenge: 

I denne rejse indgår ingen fælles drikkepenge. Vi anbefaler at du beregner rejsekassen med 4500 NIR, til eksempelvis bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen indsamler beløbet på plads og fordeler på passende vis.  

Klima og beklædning: 

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning:

Om dagen er det mest bekvemt for dig med let bomuldstøj, som let kan vaskes. Fra december til midten af februar er morgener og aftener som regel kølige. Der kan også være køligt i dagtimerne, når vejret er dårligt. Du bør gardere dig med uldtøj og en let frakke eller jakke samt lange bukser eller lang kjole og tøj, som er let at tage af lag for lag, efterhånden som temperaturen stiger i løbet af dagen.

Tøjet bør ikke være sart, da vi ofte er på udflugt. Det allervigtigste er dog et par praktiske og bekvemme sko med lav hæl og gummisål, som er godt gået til, til vores vandreture i naturen, landsbyerne og byerne. 

Vær opmærksom på, at man på visse hellige steder og ved tempelbesøg skal være "anstændigt" klædt, hvilket betyder, at kvinder ikke må have bare skuldre, og både mænd og kvinder skal have benene tildækket. Ved dage med tempelbesøg er det godt at have et par bekvemme sko, som er lette at tage af og på, da du skal tage skoene af. Badetøj bør også medtages, da de fleste hoteller har pool. 

Der er brug for solhat og solbriller. Det er også vigtigt, at du medbringer solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt læbepomade, så solen ikke udtørrer din hud. Medbring også gerne en lommelygte. 

Vaccinationer: 

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk

E-mail: info@sikkerrejse.dk

Lokale forhold:

Indien er et forholdsvis billigt land at besøge, også som turist. I hotellernes cafeterier kan du få frokost og mere omfattende indisk krydrede måltider til en forholdsvis lav pris. Vin er dyr, og de mest almindelige drikke til måltiderne er øl, sodavand eller mineralvand. Smykker, broderier samt kunsthåndværk er eksempler på varer og souvenirs, som du kan købe i Indien. Tænk på dette, når du beregner, hvor mange penge, du skal have med.

Vi vil minde om, at danske importbestemmelser forbyder indførsel af produkter fra udryddelsestruede dyrearter, f.eks. elfenben, skind fra krokodiller og plettede kattedyr, mange slangearter, koraller m.m.

Busserne i Indien er af god kvalitet, men på grund af dårlige veje kan busturene visse steder oplevelse som ubekvemme. 

Indenrigsflyvningerne:

Vi anvender flyselskaberne Indigo Airline og Jet Airways. Billetterne til indenrigsflyvningerne får du af rejselederen på plads i Indien. Du kan medbringe 20 Kg indchecket bagage og 7 Kg håndbagage.

Helbred:

Du kan selv gøre meget for at undgå at blive syg under rejsen. Blandt andet er det vigtigt at vaske hænderinden man spiser, og at være påpasselig med hvad man spiser og drikker. Hvis det ikke er tillavet eller skrællet, så lad være med at spise det! Skræl altid frugt og undvig salater. En kartoffelskræller til at skrælle frugt kan være god at have med på rejsen. Drik ikke hanevandet eller noget med is i, og vælg vand på flasker, og gerne med kulsyre. Eller læskedrikke med forseglet låg. Børst ikke tænder i hanevandet og hold munden lukket når du tager brusebad. Medbring gerne antiseptiske vådservietter. Undlad at klappe løsgående hunde, da mange af disse bærer på sygdomme. Medbring myggemiddel mod diverse insekter.

Med forbehold for ændringer:

Indien er et kaotisk land, og af og til må vi tilpasse vores program til den lokale virkelighed.

Øvrigt:

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser.

Hotel/overnatning

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.