Burma rundten rejse i det gyldne land

Vi åbner døren op til det uopdagede Burma, hvor du rejser blandt landets højdepunkter. Storbyen Yangon, landets kulturcentrum Mandalay, små håndarbejdsbyer på landet og den magiske sø Inle er blot nogle af dem. Du møder en usædvanlig smuk natur og det burmesiske hverdagsliv, der trods landets indesluttethed byder på mange smil. Rundrejsen afsluttes ved den Bengalske Bugt.

REJSEFAKTA

Lande: Burma

REJSETYPE: Rundrejse

Rejselængde : 13 dage

Gruppens størrelse: 20-25 personer

Visum kræves: Ja

HØJDEPUNKTER

 • Swedagonpagoden i solnedgang
 • Hestevogn blandt Bagans templer
 • Den magiske Inle-sø
 • Mandalays historie
 • Sol- og badedage ved Ngapalistranden

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse Yangon t/r, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs skandivisktalende rejseleder, entreer, samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført. Lokal afrejseskat ca. 10 USD indgår.

( Dansk rejseleder den 1/2-2017)

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.

Observere

I årtier har Burma været et mere eller mindre lukket land, under hårdt politisk styre fra militærregimet. Burma er staidg belagt med handelsrestriktioner fra vest. Derimod opfordrer man ikke længere danskere til at boykotte rejser dertil. Oppositionslederen Aung San Suu Kyi, der tidligere har opfordret mennesker til ikke at rejse til Burma, har ændret standpunkt. Nu byder hun turister velkomne til landet.

Rejsen præges af et personligt præg og respekt for lokalbefolkningen. Blandt andet er alle indkvarteringer henlagt til privatejede hoteller.

I mange lande er det forbudt at fotografere soldater og militæranlæg – i Burma vil vi påpege, at dette forbud er meget vigtig at overholde.

Valuta:

Den lokale valuta hedder kyatt (chaat) og kan kun veksles i landet. Følg rejselederens anbefalinger efter ankomst.

Vi anbefaler, at du medbringer US-dollar. Obs! Kun kontanter (rene og nye sedler) kan benyttes i Burma, de må med andre ord ikke være plettede, klæbrige eller være skrevet på. Vær også opmærksom på, at 100 dollar-sedler i CB-serien ikke godtages i Burma. For en bedre vekselkurs, medbring dollarssedler af store beløb.

Der findes en række kontantautomater i dag, men i skrivende stund er de ikke særlig pålidelige. Kreditkort accepteres generelt i Burma. På hotellerne betaler man med dollar eller kyatts. En buffet på hotellet koster ca. 15-30 USD. En drink koster 5-10 USD. Obs! Visse steder foretrækkes den lokale valuta kyatt.

Klima og beklædning:

I Burma findes nogle af verdens smukkeste templer og pagoder. Ved tempelbesøg kræves det, at man tager skoene af og går barfodet inde i området. Medbring gerne sandaler, da de er lette at tage af og på. Ved tempelbesøg skal kvinder have knæ og skuldre tildækket. Vi anbefaler også, at man ved disse besøg har en poloshirt eller skjorte på i stedet for en almindeligt t-shirt.

Oppe i bjergene, blandt andet ved Golden Rock og ved Inlesøen er der køligt om aftenen. En varm trøje eller jakke er nødvendig.

En del båd- og flyrejser kan opfattes som støjende. Medbring eventuelt ørepropper. På hotellet ved Inle Lake bor vi så tæt på, at man fra hotelværelset kan høre en vis baggrunddstøj fra det lokale liv i byen, f.eks. messer fra det buddhistiske tempel. En del lokal bådtrafik med tilhørende støjgener forekommer også på søen.

Drikkepenge:

Med TEMA møder du dagligdagens sæder og skikke. Måske kommer du i kontakt med vaner, som du ikke synes om eller er vant til, f.eks. drikkepenge. TEMA-rejselederen kan give dig råd om hvilke beløb der er passende, men vi kan ikke afskaffe drikkepengesystemet.

På rundrejserne har vi inkluderer visse fælles drikkepenge til f.eks. bagagebærere, chauffører og eventuelle lokale guider, samt til serveringspersonale ved fælles måltider. Rejselederen vil informere om dette.

Du er naturligvis velkommen til at give yderligere drikkepenge til f.eks. chaufføren.

Landekode

Burmas landekode er +95.

Internationale mobilabonnementer fungerer ikke i Burma, og det er ekstremt dyrt at ringe fra hotellerne (ca. 65,- pr. minut).

Internet findes og tilgangen bliver bedre og bedre, men det er langsomt.

Øvrigt:

TEMA-rejselederne fortæller og viser dig ting du ikke vidste, men det er også interessant at forberede sig inden afrejsen. Her er nogle interessante bogtips om landet:

The Voice of Hope - Alan Clements

En dialog med Aung San Suu Kyi, som viser hendes humor, veltalenhed og visdom, samt forklarer, hvorfor hun er blevet et forbillede i hele verden..

Finding George Orwell in Burma - Emma Larkin
Meget interessant rejse i George Orwells fodspor, hvor forfatterinden knytter forbindelser mellem dagens Burma og Orwells klassikere som Dyrefarmen og 1984.

The River of Lost Footsteeps: A Personal History of Burma - Thant Myint-U
En personlig beskrivelse af Burmas historie og traditioner, samt landets fremtidsudsigter under et undertrykkende regime. Forfatteren er født i USA af burmesiske forældre og har i flere perioder været ansat af FN.

Flere artikler er også publiceret, og i følgende artikel kan du læse mere om Aung San Suu Kyi:
Burma opposition leader Suu Kyi: Tourism might help

Øvrigt:

Vaccinationer:I forbindelse med rejser til eksotiske rejsemål, kan det være nødvendigt med vaccinationer mod sygdomme som smitsom leverbetændelse, gul feber, meningitis og andet. Desuden er det vigtigt at få den rigtige rådgivning om malaria, dengue-feber og ikke mindst rejsediarre, som der i dag findes effektiv behandling af.

Vi anbefaler derfor, at du tjekker siden www.sundpaarejsen.dk for information og anbefalinger om vaccinationer og gode rejseråd.
--------------------------------------------------------------------------------

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du ligeledes altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer.

Tlf.: 70 25 40 80.

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk
E-mail: info@sikkerrejse.dk

Visum:
Visum kræves. Læs mere HER

Hotelinformation

I vores rejser indgår altid

 • TEMAs rejseleder
 • Fly & hotel
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • Se dagsprogrammet

Andre Rundrejser