Safari i TanzaniaManyara, Serengeti, Ngorongoro og Tarangire

Mellem Kilimanjaro og Victoriasøen findes nogle af verdens mest spændende naturområder. Ved Rift Valley's sprækkekant ligger sodasøen Manyara med dens fascinerende fugleliv. På Serengetis uendelige græsstepper er dyrene og naturen med på UNESCO's Verdensarvsliste. Fra Ngorongorokrateres kant kigger man ud over Paradisets Have. Det afsluttende gamedrive i Tarangire går gennem et parklignende landskab med enorme baobabtræer.


Vi flyver til og fra Tanzania med KLM, som allerede år 2008 offentliggjorde en klimaplan. Du kan læse mere om hvordan KLM arbejder for en bæredygtig luftfart på selskabets hjemmeside, www.klm.com

REJSEFAKTA

Lande: Tanzania

REJSETYPE: Safari

Rejselængde : 9 dage

Gruppens størrelse: 15-18 personer

Visum kræves: Ja (klik for detaljer)

HØJDEPUNKTER

 • Klassisk safari med helpension
 • UNESCO Verdensarv i Serengeti og Ngorongoro
 • Manyarasøen i Riftdalen med det rige fugleliv
 • Baobabskovene ved Tarangire
 • Garanteret vinduesplads i 4x4 jeep

Dagsprogram
2019-2020

Dag 1 - Flyvning til Tanzania.

Tidlig afrejse fra Danmark via Amsterdam. Ankomst til Arusha sent om aftenen. Ved ankomsten til Arusha møder du din rejseleder og bussen, som kører dig til hotellet i Arusha. 

Dag 2 - Safari ved Lake Manyara. 

Omkring frokosttid er vi fremme ved Lake Manyara, hvis nordlige bredder byder på mange forskelligartede landskabstyper. Der findes skovklynger, hvor bavianer går omkring i store flokke.  

Manyara ligger præcist på en geologisk formation, hvor landskabet falder dramatisk ned til søen langs en såkaldt forkastningsdal. Her går der ofte elefanter under skyggen af de store baobabtræer. Langs søens bredder vælter flodheste sig lystigt i mudderet, og man ser ofte store flokke af flamingofugle. Fuglelivet ved Manyarasøen er meget rigt, både når det gælder antallet af arter og mængden af fugle. Viovernatter en nat ved Manyara. 


Dag 3 - Masaibyer og Serengeti.

Denne dag byder på den fantastisk smuk rejse Vestpå gennem den berømte Serengeti Nationalpark. Navnet Serengeti kommer fra Masaisproget Maa, og betyder "endeløs slette". Landskabet varierer mellem åbne græsstepper i de Sydøstlige dele til savanner med akaciatræer og Gule Feber træer i midten af parken. I de Nordlige dele af parken op mod Masai Mara i Kenya er der mere bakket og flere træer.  

Vi bor to nætter i Serengeti og tager på spændende safariudflugter, både om morgenen og om eftermiddagen. 


Dag 4 - Safari i Serengeti's uendelige slettelandskab.

Serengeti Nationalparken byder på en fantastisk rigdom af vilde dyr. Store flokke af afrikanske bøfler, gnuer og zebraer blandes med gazeller og impala'er. Her jager geparden thompsongazeller i susende fart. Geparden er jo verdens hurtigste pattedyr, og den kommer op over 100 Km/T på korte strækninger. 

Området er også kendt for sine løver, hvor hannerne har store sorte manker. Hvis du er heldig kan du se en leopard hvile på Pølsetræets grene under dagens varmeste timer. Sjakaler og hyener holder sammen med de skarptsynede grippe savannen ren. 


Dag 5 - Ngorongoro Conservation Area.

Tidligt om morgenen og hele formiddagen fortsætter vi vores udforskning af Serengeti på vores kørsel Østpå mod Ngogongoro. 

Inden vi når frem til Ngorongoro passerer vi Olduvaikløften, hvor den kendte paleotolog familie Leakey's gravede efter spor af forhistoriske menneskelignende væsener, som levede her for ca. 2 Milloner år siden. De fandt også mange fossiler efter dyr, som idag er uddøde. Det skaber æresfrygt at stå på en af de pladser, som kan have været oprindelsen for menneskeligheden på Jorden. 

Sent hen på eftermiddagen ankommer vi til vores lodge, som ligger æresfrygtindgydende på 2000 Meters höjde og direkte på kraterkanten ned mod Ngorongoro.


Dag 6 - Safari i Ngorongoro krateret.

På Ngorongoro kraterets bund findes en slags "Paradisets Have". Krateret byder på circa 260 Kvadratkilometer, hvor der findes en utrolig koncentration af græsædere og rovdyr. Med lidt held har du allerede set elefanter, bøfler, løver og leoparder i Serengeti, og her i Ngorongoro håber vi at kunne tilføje Næsehornet. Vi spiser picknick lunch ved den lille kratersø. 

Mellem Ngorongoro og Manyara Nationalpark ligger en udslukket vulkan med navnet Ol Deani, og her findes idag et frodigt landbrugsområde. Den største bebyggelse i dette smukke landskab er byen Karatu den største bebyggelse. Under den tyske kolonialperiode fra 1885 til 1918, hvor landet hed Tanganyika, blev de mange kaffefarme i Karatuområdet etableret. 

Vi bor på en hyggelig lodge i udkanten af Karatu, hvor du kan nyde svømmepølen og fordøje indtrykkene fra de seneste dage på savannen.  


Dag 7 - Safari i Tarangire Nationalpark.

Tarangire Nationalparken byder på et åbent landskab, som veksler mellem busksavanne og skove med fantastiske baobabtræer. Her findes der rigeligt med storvildt, specielt under tørperioderne, og mængder af fugle året om. Du har gode chancer for at se store mængder med elefanter her. De holder landskabet åbent ved at vælte træer og buske, mens de hele tiden leder efter føde. 

Dag 8 - Hjemrejse.

Safariugen har nået sin afslutning, og om morgenen kører vi fra lodgen efter morgenmaden. Du får en sidste safarioplevelse på vej ud gennem parken. Når vi vel er tilbage på den asfalterede vej, kører vi til Arusha, hvor vi spiser frokost. 

Du har tilgang til et rum på en lodge i nærheden af lufthavnen. Her kan du tage et dyp i svømmepølen og opfriske dig inden afrejse fra Kilimanjaro's lufthavn mod Danmark.


Dag 9 - Hjemkomst.

Hjemkomst til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

 • Flyrejse t/r Danmark-Arusha.
 • Samtlige overnatninger.
 • 7 x morgenmad.
 • 7 x frokost.
 • 6 x middag.
 • Entreudgifter ifølge program.
 • TEMA-rejseleder.

REJSEFAKTA

Dag 1.

Danmark til Arusha via Amsterdam. Ankomst Arusha, ca. 60 Km busrejse. En overnatning på hotel / lodge i Arusha. Flymåltider indgår.

Dag 2.

Arusha - Lake Manyara, 120 Km. Landsbybesøg og safari i Lake Manyara Nationalpark. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på lodge ved Lake Manyara Nationalpark.

Dag 3.

Manyara - Serengeti, 270 Km. Safari i Serengeti. Helpension indgår. To overnatninger på lodge i Serengeti Nationalpark.

Dag 4.

Morgen- og eftermiddagssafari i Serengeti. Helpension indgår.

Dag 5.

Serengeti-Ngorongoro, 140 Km. Safari om morgenen og formiddagen. Morgenmad, picknickfrokost og middag indgår. En overnatning på lodge ved Ngorongorokrateret.

Dag 6.

Ngorongoro-Karatu, 40 Km. Safari i Ngorongorokrateret. Helpension indgår. En overnatning på lodge i Karatu.

Dag 7.

Karatu-Tarangire, 100 Km. Safari i Tarangire Nationalpark. Helpension indgår. En overnatning på lodge i Tarangire Nationalpark.

Dag 8.

Tarangire-Arusha. Jeeptransfer 150 Km. Morgenmad og frokost indgår. Omklædningsrum på lodge ved lufthavnen. Hjemrejse til Danmark.

Dag 9.

Hjemkomst Danmark.

Tanzania

Befolkning 55 millioner
Landets areal 945.090 km²
Valuta Tanzanisk shilling
Religion Kristne 62 %, muslimer 35 %); små grupper af tilhængere af hinduisme, buddhisme, bahai og traditionelle afrikanske religioner.
Sprog Engelsk og swahili (kiswahili) er det officielle sprog; På Zanzibar og Pemba tales arabisk. Derudover et stort antal lokale sprog.

Vigtigt om rejsen

I grundprisen indgår:

Flyrejse Danmark-Arusha t/r, øvrige transporter iflg. program, del i dobbeltværelse på hotel, lodge eller permanent teltlejr, måltider iflg. rejsefakta, TEMAs svenske rejseleder, entreer og udflugter, hvor intet andet er anført.

Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information. 

Visum:

Visum kræves.

For at ansøge om visum til Tanzania, det såkaldte E-visa, så klik på følgende link www.immigration.go.tz.  

Beregn at online processen kan tage op til 2-3 uger, og at omkostningen er circa 50 USD 

Du kan også vælge at købe dit visum ved ankomsten for circa 50 USD. Denne proces er tidskrævende og vi opmuntrer til, at du køber E-visa på forhånd. 

Passet skal være gyldigt mindst 6 måneder efter afrejse fra landet, og skal indeholde mindst 2 ustemplede sider. 

Der kræves også komplimenterende oplysninger til flyselskabet. Gå venligst ind på ”Min rejse” snarest muligt. Bemærk at vi behøves at modtage denne information absolut senest 2 måneder inden afrejsen. 

Programændringer: 

Dagsprogrammet på safariugen kan blive afviklet i en anden rækkefølge end den oplyste. 

Safari: 

JeepsI Tanzania rejser du med firehjulstrukne jeeps med opfældeligt tag. Der er max. seks rejsende i hver jeep, det vil sige, at alle er garanteret en vinduesplads. Taget kan åbnes for at give de bedste fotomuligheder når man er ude på et såkaldt game drive = safaritur i nationalparken. 

Bagagen: 

Pak gerne i bløde tasker, da der er begrænset plads i safariens jeeps. Del bagagen op, så du kun medbringer det du skal bruge under safarien. Den øvrige bagage opbevares hos vores lokale samarbejdspartner i Arusha frem til afrejsen mod Zanzibar. 

Pakketips: 

– Plastikposer. Gode til at beskytte dit elektroniske udstyr mod fugt og mudde. 

– Lommelygte. På grund af energi- og vandrationering lukker mange lodger af for både varmt vand og el på visse tidspunkter. 

– Kamera. 

– Kikkert med forstørrelsesgrad 8-10. Nogle rejsende kan opdager, at en god kikkert til og med kan være mere værd end et kamera på safarien. 

– Adapter til afrikanske stikkontaker. Mange steder i Tanzania benyttes stadig den britiske stikkontaktsmodel (commonwealth-model) med tre stik. 

Vaccinationer: 

Tal med din læge i god tid inden afrejsen. Ved indrejse til Tanzania er det nu et krav, at alle skal være vaccineret mod Gul Feber, medbring dit vaccinationskort, så du kan vise det på forespørgsel. I visse tilfælde kan ældre personer af helbredsmæssige årsager nægtes en Gul Feber-vaccine. I så fald skal du bede din læge om at skrive en attest på engelsk, hvor det fremgår, at du på grund af helbredsmæssige årsager ikke kan tage vaccinen. Så er der ingen problemer med at komme ind i landet. 

Hos Danske Lægers Vaccinations Service, som har klinikker i hele landet, kan du altid få opdateret rådgivning og relevante vaccinationer. 

Tlf.: 70 25 40 80. 

Hjemmeside: www.sikkerrejse.dk 

E-mail: info@sikkerrejse.dk 

Fotografering: 

På safarien ser du de vilde dyr i deres rette miljø og beskyttede områder. Det betyder at man ofte forbliver på afstand af dyrene, hellere end at køre for tæt på dem, så de ikke bliver forstyrret. Teleobjektiv er nødvendigt for at tage gode dyrebilleder, 135 mm. kan række til store dyr, men for mindre dyr og fugle er 300-400mm nødvendigt. 

Tag ekstra memorycard alternativt film med hjemmefra! Regn med at du bruger en hel del film, hvis du ikke bruger digitalt udstyr. 

At fotografere mennesker du møder, kan være følsomt. Før var det, ifølge loven, forbudt at fotografere en af folkegrupperne, Masaierne. Det er kun ifølge aftale med dem du kan tage billeder af dem og du bør på forhånd aftale en pris. 

Det er i det hele taget en god idé at spørge om lov først, før du tager et billede. Man må aldrig fotografere personale i uniform (politi, militær og parkeringsvagter). 

Valuta: 

Tanzaniske Shilling. 

Vi anbefaler at du medbringer US dollar og har dem med i små sedler på forhånd. Der er mulighed for veksling på DAG 2, i Arusha, på et vekslebureau. De fleste hoteller/lodge accepterer de normalekreditkort. 

Under safarien indgår helpension, derfor behøver du ikke regne med andre udgifter end personlig drikkepenge, drikkevarer til mad, samt eventuelle køb af souveinir og kunsthåndværk. 

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor. 

Drikkepenge: 

Drikkepenge er meget normalt. Du kan give drikkepenge til, bla chauffører, bærere, tjenere, og rengøringspersonale. (for en uges safari anbefales det at give 50 USD per person). Spørg din TEMA-guide til råds på stedet om, hvor meget du skal give til de forskellige personer. 

Klima og beklædning: 

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com. 

Under safarien befinder du dig nær Ækvator, men tænk på, at nordlige Tanzania er et højlandsområde. Serengeti og Ngorongoro ligger i en højde af 1.500-2.600 m. Om dagen er det som regel varmt, med stærk sol oh temperature over 30 grader. Fra juni-august kan temperaturen i Ngorongoro falde ned til under 0 grader om natten. Hotellerne/lodgen er ikke så velisoleret som herhjemme, og natkulden kan trænge igennem. 

Påklædning: 

Under dagsetaperne er det bedst i bekvemt og løstsiddende tøj. Shorts og kjoler kan som regel anvendes om dagen, men du bør have lange bukser og langærmede bluser med, for at beskytte dig mod myg og stærk sol. 

Du bør også have bekvemme sko med. En hat og solbriller er nødvendige pga den stærke sol. Om morgenen/aftenen kan du få behov for en let jakke. Badetøj kan bruges både ved swimmingpools i lodgen og på hotellet på Zanzibar. 

Øvrigt: 

Med tanke på, at vi befinder os i Afrikas bush er standarden på safariens lodges og teltcamps god. Værelserne og teltene er rene og stort set insektfrie. De er udstyret med badekar/bruser og toilet samt senge med myggenet. 

TEMA er et Skandinavisk rejsebureau, og grupperne er blandede svenske, norske og danske deltagere. Rejselederne er flest svenske (80%), og derudover norske og danske (10 % hver). Vi garanterer dansk rejseleder på visse afrejser. 


Hotel/overnatning

Afrejser

Dato Flyg-
info
Rejselængde Rejse Afrejselufthavn Pris Status
25-10-2021 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2021-10-25
06:00
2021-10-25
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2021-10-25
10:50
2021-10-25
20:10
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2021-11-01
21:35
2021-11-02
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2021-11-02
09:55
2021-11-02
11:20
K L M, 1127
9 dage Safari i Tanzania København 33 135 DKK 4 ledige pladser Bestil
19-02-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2022-02-19
06:00
2022-02-19
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2022-02-19
10:15
2022-02-19
20:35
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2022-02-26
21:35
2022-02-27
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2022-02-27
09:55
2022-02-27
11:20
K L M, 1127
9 dage Safari i Tanzania København 31 735 DKK 2 ledige pladser Bestil
26-02-2022 ..

Flyinformation

..

Alle tider er i lokaltid.

Departure
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Copenhagen
Amsterdam
2022-02-26
06:00
2022-02-26
07:25
K L M, 1124
Amsterdam
Kilimanjaro
2022-02-26
10:15
2022-02-26
20:35
K L M, 569
Return
From
To
Departure
Time
Arrival
Time
Airline and flight number
Kilimanjaro
Amsterdam
2022-03-05
21:35
2022-03-06
07:00
K L M, 569
Amsterdam
Copenhagen
2022-03-06
09:55
2022-03-06
11:20
K L M, 1127
9 dage Safari i Tanzania København 31 810 DKK 4 ledige pladser Bestil

I alle vores rejser indgår

 • Skandinavisk-talende TEMA-rejseledere
 • Nøje udvalgte fly og hoteller
 • Udvalgte måltider
 • Entreudgifter ifølge program
 • Tryghed med rejsegaranti
 • Se dagsprogrammet

Andre Safari

 
XClose
 
XClose
Tilmeld dig TEMAs nyhedsbrev!

Så er du hele tiden opdateret omkring det som sker i TEMAs verden. Du får de bedste tilbud, seneste rejsenyheder og spændende informationer fra vores rejseledere ude i verden..

Udfyld oplysningerne i skemaet nedenfor.


Du kan når som helst afmelde nyhedsbrevet igen.