Cykelferie på SardinienFra kyst til kyst

På cykel oplever du Sardiniens ukendte sider. På de smukkeste steder nyder vi skønne picnics med fåreost, sardisk tyndbrød, pølser og vin.

Nyd duften af krydderier og panoramaudsigter på Middelhavets andenstørste ø. På cykel oplever vi Sardiniens ukendte sider. Turen går forbi korkege, middelalderlige vagttårne og torvecafeer i bjergbyerne. To store oplevelser bliver udsigten i nationalparken Gennargentu og macchiavegetationens duft af timian. På de smukkeste steder nyder vi picnics med fåreost, sardisk tyndbrød, pølser og vin. 

REJSEFAKTA

Lande: Italien

Rejselængde : 8 dage

Gruppens størrelse: 15-18 personer

Visum kræves: Nej

HØJDEPUNKTER

 • Kystbyen Bosa
 • Heldagstur til Torre Foghe
 • Pecorinoost
 • Cykeltur med panoramaer fra nationalparken Gennargentu
 • Algheros historiske bymidte

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Dagsprogram
maj–sep

Dag 1 - Ankomst til Sardinien (ferien begynder)
Ankomst til Italien – Alghero. Efter at du har fået udleveret din bagage i lufthavnen skal du fortsætte til nærmeste udgang. Her vil du blive mødt af TEMAs rejseleder.

Du vil blive vist fem til den bus som kører frem til det hotel, hvor vi har den første overnatning på i Bosa. Da flyene fra Skandinavien lander på forskellige tidspunkter over dagen, har vi ikke noget fælles program, så du har resten af dagen fri til egne oplevelser. Hvis dit fly lander tidligt, kan du nå en hyggelig gåtur i Bosa. Byen Bosa er omgivet af bjerge og har en charmerende ældre bydel med snævre stræder med gule og rosa huse, der ligger på en skråning med en middelalderborg på toppen.

Dag 2 - Cykling omkring Bosa
Vi starter med at sætte os grundigt ind i vores cykler. Den fælles cykeltur afsluttes ved stranden i Bosa Marina. Her kan du spise frokost og tage en dukkert i havet. Om eftermiddagen, hvor du har tid til egen disposition, anbefaler vi en kanotur på floden Temo, der løber gennem Bosa.

Dag 3 - Cykeltur til Torre Foghe
Dagen indledes med mere udfordrende cykling, da vi ret hurtigt når den første af tre opkørsler.Herefter fortsætter vi på gode, ikke særligt trafikerede veje mod kysten til Torre Foghe. Vi cykler på en højslette gennem et afvekslende englandskab og Middelhavets egen buskvegetation, som byder på en duft af rosmarin og timian.

Torre Foghe er et af kystens mange velbevarede vagttårne fra middelalderen. Her spiser vi picnic, og efterfølgende cykler vi primært nedad og den sidste del går gennem vinmarker.

Dag 4 - Besøg i Nuoro og en nuragh
Vi forlader Bosa og kører med bus ind i landet. Vi rejser tværs over Sardinien, fra den ene kyst til den anden. Ved Monte Ortobene,  950 meter over havet, kan vi nyde den storslåede udsigt, inden vi atter sætter os i cykelsadlen.Efter en nedkørsel på cirka syv kilometer når vi byen Nuoro. Byen ligger smukt på en højslette i et skovrigt bjerglandskab. Turen fortsætter gennem landlige miljøer og med udsigter over Supramontebjergene. På et velegnet sted standser vi og nyder en picnic, hvor den sardiske fåreost med tyndbrødet carasau måske allerede er blevet en favorit.Flere steder langs vejen ser vi de såkaldte nuragher, stentårne, der er bygget for over 3.000 år siden. I det arkæologiske område Serra Orrios går vi rundt blandt mystiske husgrunde og rester af forsvarstårne. Mange spørgsmål er endnu ubesvarede, men meget tyder på, at nuragh-kulturen havde sin storhedstid på Sardinien omkring 800-tallet f.Kr.Når vi kommer til Orosei har vi cyklet ca. 55 km, hvilket er ugens længste cykeltur.

Dag 5 - Fridag i Orosei
Dagen er fri til egne gå- og cykelture. Der er ca. 3 km ned til sandstrandene, og du kan cykle langs kysten gennem velduftende pinjelunde.

Cyklen er til rådighed, hvis du vil tage på egne ture i området. Rejselederen kan give dig tips til ruter og udflugtsmuligheder i området.

Om aftenen spiser vi en middag, der i de milde sommeraftener vil blive serveret i en hyggelig gårdhave.

Dag 6 - Nationalparken Gennargentu
I dag tager vi bussen fra Osorei op til Silianapasset i ca. 1.000 meters højde. Her venter følgebilen med cyklerne, og efter en kaffepause, er vi klar til dagens cykeltur.Vi ser ud over nationalparken Gennargentu og den mægtige Supramonte, en enorm kalkstensklippe, der strækker sig i nord-sydlig retning. Udsigten kan ikke beskrives, men skal opleves. I lang tid var det banditters berygtede tilholdssted, men nu tiltrækker den uberørte natur både vandretursfolk og geologer. De kalkrige bjerge gør, at floraen er overvældende i foråret og forsommeren.Dagens cykeltur foregår ad bølgende nedkørsler, med den ene udsigt smukkere end den anden. Ved Cala Osalla-stranden stopper vi måske for at sole og bade, inden vi returnerer til Orosei. Aftenen er fri til egne eventyr.

Dag 7 - Alghero
Rundrejsens sidste fælles cykeltur byder på et par opkørsler, som en udfordrende afslutning i et tyndt befolket landområde.

Vi forlader Orosei med bus og kører direkte over øen til Villanova Monteleone, hvor vi skifter transportmiddel til cykel. Her, ligesom næsten overalt på Sardinien, vokser korkegen. Denne industri er stadig betydningsfuld for øen, og på eksportstatistikken ligger man nummer tre efter Spanien og Portugal.

Vi cykler ca. 28 km direkte frem til Alghero, hvor vi har rejsens sidste overnatning. Inde i Sardiniens "lille Barcelona", gamle bydel, er der et hav af hyggelige torve og stræder. Her spiser vi en afskedsmiddag, mens vi opsummerer indtrykkene af en ø, der taler til alle sanser.

Dag 8 - Hjemrejse
Afrejse mod lufthavnen for hjemrejse til Danmark.

ALT DETTE INDGÅR I REJSEN

• Fly t/r København-Alghero
• Samtlige overnatninger
• 7 x morgenmad
• 3 x frokost
• 4 x middag
• Bagagetransport mellem hotellerne
• Cykelleje indgår
• Alle fælles drikkepenge
• Udflugter og entreer ifølge program
• TEMAs rejseleder

REJSEFAKTA

Dag 1

Danmark – Alghero – Bosa. Bus 60 km. Tre overnatninger på hotel i Bosa.

Dag 2

Cykeltur omkring Bosa. 20 km. Fri eftermiddag. Morgenmad og middag.

Dag 3

Cykeltur til Torre Fogher 40 km. Morgenmad og picnic.

Dag 4

Bosa – Orosei. Bus 90 km. Cykel 54 km. Besøg i Nuoro og ved nuraghområdet Serra Orrios. Morgenmad, frokost og middag. Tre overnatninger på hotel i Orosei.

Dag 5

Fridag i Orosei. Morgenmad og middag.

Dag 6

Bus til Siliana-passet 40 km. Panorama-cykeltur fra nationalparken Gennargentu til kysten, 42 km. Morgenmad og picnic.

Dag 7

Orosei – Alghero. Bus 145 km. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel i Alghero. Cykling i korkegeskove 28 km.

Dag 8

Alghero – Danmark. Morgenmad.

Italien

Befolkning 61,1 mil. Landets areal 301.230 km² Valuta Euro Sprog Italiensk samt minoritetssprogene sardisk, tysk, fransk, albansk, slovensk og græsk. Religion Ca 85 % af italienerne er romerske katoliker. Øvrige er blandt andet muslimer, protestanter, Jehovas vidner, buddhister og jøder.

I vores rejser indgår altid

 • Fly & hotel
 • Serviceafgifter
 • Udsøgte måltider
 • Udflugter og entreer ifølge program
 • Smagsprøver
 • TEMAs rejseleder
 • Se dagsprogrammet

Mere om rejsen

I grundprisen indgår

Flyrejse København-Alghero tur/retur, øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge dagsprogram, TEMAs danske eller svenske rejseleder, cykelleje, entreer og samtlige udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Ønsker du at bestille rejsen uden flyrejse Danmark T/R, kan det i nogle tilfælde lade sig gøre. Kontakt os for mere information.
Enkeltværelse kan bestilles mod tillæg, så længe der er pladser ledige på rejsen. Ring for mere information.


Valuta:

Euro (EUR).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge, eksempelvis til bagagebærere, chauffører, eventuelle lokale guider samt til serveringspersonale ved fælles måltider.

Ønsker du derudover at vise din påskønnelse i form af ekstra drikkepenge, er det selvfølgelig op til dig. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Klima og beklædning:

På internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Påklædning og udstyr:
Cykelturen dag 6 oppe ved Silanapasset kan være noget køligere, så en varm trøje eller jakke kan være nødvendig. Regnbyger forekommer, medbring derfor let regntøj. Generelt kan du forvente behageligt sommervejr.

Vigtigst, foruden cykel-påklædning, er et par behagelige sko til vandreture i naturen og byerne.

Cykelturene:

Cykel: Hybrid. Type: Citybike. Gear: 24. (www.conor.es)
Bremse: Håndbremse til både for- og baghjul.
Cykeltaske: Kan lånes.
Hjelm: Medbring din egen.
Andet udstyr: Holder til flaske.
Picnicudstyr: Medbring dit eget.
Servicebil: Ja, med reservecykler. Her kan du køre med på kortere strækninger, hvis du synes, at bakkerne bliver lidt for svære.

Vi anbefaler, at du medbringer: Cykelsolbriller/solbriller, cykelhandsker, gelésadel, solcreme, rygsæk, vandflaske (50 cl).

For tips og mere information, se: Cykelrejser - tips & råd »

Observere

På denne rejse er der muligt at udskifte den almindelige cykel med en el-cyket. For bestilling, kontakt TEMA. Pristillæg ca. 1.485,-. Max 2 el-cykler pr. gruppe.

Hotelinformation

 
XClose