At opleve koalabjørne i tropisk regnskov, Great Barrier Reef, Ayers Rock, vindistrikter, maorikultur og pingviner på en og samme rejse kan lyde som en uopnåelig drøm.

Rundrejse. Men faktum er, at vores rejse til Australien og New Zealand gør det muligt. Desuden får du et glimt af verdensbyer som Sydney, Singapore og Hongkong. For dig, der søger en "en-gang-i livet-rejse", kan det næppe blive bedre.

Indlæser billeder...

Rejsefakta

 • Lande: Australien, New Zealand, Singapore, Kina
 • Sværhedsgrad:
 • Rejselængde: 24 dage
 • Gruppestørrelse: 20-24 personer
 • Visum kræves: Ja

Højdepunkter

 • Great Barrier Reef
 • Vandretur i Kings Canyon
 • Middag på The Colonial Tramcar i Melbourne
 • Naturoplevelser på Coromandelhalvøen
 • Maorifest
 • Besøg på fårefarm på Sydøen
 • Sydney med frokost på Manly Beach
 
"God bless America. God save the Queen. God defend New Zealand and thank Christ for Australia" Russel Crowe, født på New Zealand og opvokset i Australien.
 

Denne rejse er enten udsolgt, eller endnu ikke åben for bestillinger på hjemmesiden. Ring til os på telefon 70 100 399.

Andre rejser i Oceanien

Hvad er med i prisen

 • Fly t/r Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 20 x morgenmad
 • 9 x frokost
 • 7 x middag
 • Entreer ifølge program
 • TEMA-rejseleder
"God bless America. God save the Queen. God defend New Zealand and thank Christ for Australia" Russel Crowe, født på New Zealand og opvokset i Australien.

New Zealand

New Zealand
 • Befolkning: 4.100.000
 • Landets areal: 270 534 km²
 • Valuta: New Zealand dollar
 • Religion: Protestantisk kristendom
 • Sprog: Engelsk og maori er officelle sprog.

Dagsprogram Vinter 2014/15

okt–apr

Dag 1 - Afrejse

Afrejse fra Danmark via Helsingfors mod rejsens første stop, Singapore.

Dag 2 - Singapore

Ankomst til Singapore, hvor du gør et velfortjent stop på den lange flyvning til Australien. Det dejlige hotel ligger på den anden side af floden fra Clarke Quay, så med en kort gåtur er du i begivenhedernes centrum med et stort udvalg af restauranter, cafeer og udendørs barer.

Dag 3 - Byrundtur i Singapore

Sov ud og nyd den bugnende morgenbuffet i fred og ro, inden vi senere på formiddagen tager ud på en byrundtur i denne metropol. Singa og pura er de malaysiske ord for løve respektive by, og ifølge sagnet var det første levende væsen som byens grundlægger så, netop en løve. En af attraktionerne vi besøger på byrundturen er The Merlion, Singapores ikon, der har en løves hoved på en fiskekrop.

Det moderne Singapores grundlægger var Sir Thomas Stamford Raffles, der var tjenestemand ved det Britisk Ostindiske Kompagni. Han underskrev i 1819 en aftale med sultanen af Johor, og oprettede Singapore som en handelsplads. Hans navn blev brugt i 1887 til det, der skulle blive et af verdens mest elegante hoteller, The Raffles Hotel. Det var her drinken Singapore Sling blev opfundet, og vi afslutter rundturen med et stop her.

Vi har sen udcheckning fra vores hotel i Singapore, og om aftenen flyver vi videre mod Australien og Cairns.

Dag 4 - Ankomst Australien og Tjapukai

Om frmiddagen ankommer vi endelig til Australien og delstaten Queensland. Dronningen som delstaten har fået sit navn efter er Victoria. Hun var en meget populær monark i midten af1800-tallet, og der var ingen protester, da hun foreslog Queensland frem for Cooksland. Cook hed James til fornavn, og det var ham, der med sine skibe udforskede kysten allerede hundrede år tidligere. I dag kaldes staten i daglig tale for The Sunshine State, på grund af at solen oftest skinner her. 

Med et centralt beliggende hotel ved marinaen, kan du nemt gå rundt i den lille by. Om aftenen mødes hele rejseselskabet og kører det korte stykke til Tjapukai Aboriginal Cultural Park. Tjapukai-aboriginerne underholder med sang og dans, blandet med fortællinger og sagn, der er gået i arv gennem flere generationer.

Dag 5 - Regnskov

Nu starter vores oplevelser af landet Down Under. Dagen starter med en afslappende togrejse gennem tæt tropisk skov, forbi smukke vandfald og højt over dybe kløfter, for at komme frem til samfundet Kuranda, midt i den verdensarvslistede tropiske regnskov.

Det bliver en hel dag i en regnskov med over 1.200 blomstrende planter, og faunaen vi kommer til at se, består af kænguruer, koalaer, wallabies og krokodiller!

Turen ud fra regnskoven mod Cairns foregår blandt trækronerne med Skyrail, en svævebane der byder på en fantastisk udsigt.

Dag 6 - Great Barrier Reef

Også i dag oplever vi en af Unescos verdensarve – Great Barrier Reef.

Fra Port Douglas marina begiver vi os ud på en sejlads med Quicksilvers katamaran, Wavedancer. Turen går til Low Isles. Sandbankerne er navngivet af selveste Kaptajn Cook i 1770, og regnes som en historisk del af The Great Barrier Reef Marine Park. Det var her man begyndte med verdens første studier af koraller i 1920'erne.

Det bliver en afslappende dag med sol og badning. Snorkeludstyr kan lånes, og til landkrabberne er der også en glasbundsbåd, hvorfra man kan nyde undervandslivet. Dagen byder på blandt andet snacks, kaffe og thé samt en tropisk frokostbuffet. Der er ikke nogen direkte skygge på båden (pånær i katamaranens lounge med aircondition), så husk solcreme, hat/kasket og solbriller!

Dag 7 - Kata Tjuta og solnedgang Ayers Rock

I dag forlader vi kysten og begiver os ind i landet til The Outback.

Flyet lander ved Ayers Rock, eller Uluru som den verdensberømte monolit hedder officielt. Formiddagen tilbringer vi ved Uluru med en vandretur og et besøg i informationscentret. Om eftermiddagen fortsætter vi blandt Kata Tjutas imponerende, kuppelformede klippeblokke, med en kortere vandretur til Vindenes dal. Kata Tjuta blev tidligere bare kaldt for the Olgas efter dets højeste top Mount Olga. Siden begyndelsen af 90'erne har området dog haft et dobbeltnavn, d.v.s både Mount Olga / Kata Tjuta. Om eftermiddagen vender vi mod Uluru, og ser hvordan dens røde farve skifter i solnedgangen, inden vi slår os ned og spiser en middag under stjernerne.

Dag 8 - Solopgang Ayers Rock

Vi vækkes tidligt om morgenen, når det stadig er mørkt udenfor. Dette for at nå at se solens første stråler på Uluru. Denne verdensarv er lidt af en magisk oplevelse, og absolut en tidlig morgen værd. Monolitten er en del af Aboriginernes drømmespor og historie.

Efter frokost fortsætter vi rejsen gennem de golde omgivelser mod Kings Canyon, hvor vi checker ind på en rigtig outback-lodge.

Dag 9 - Kings Canyon

Atter bliver det en tidlig morgen, når vi skal opleve solens opgang over Kings Canyons smukke klipper, inden solen bliver for stærk og varm. Der er forskellige vandringsmuligheder: Det tager cirka 4 timer at gå den såkaldte Rim-walk, men så kommer man også forbi den fascinerende "Lost City" og vandhullet "Garden of Eden". De, der ønsker en lettere vandring, kan gå i kløftens bund og se de 270 meter høje klipper fra forskellige sider. Denne vandretur tager cirka en time tur/retur.

Om aftenen kommer vi til Alice Springs.

Dag 10 - Alice Springs

Denne morgen besøger vi både School of the Air og Royal Flying Doctors base. Det er fascinerende at se, hvordan disse lærere og læger når de mest afsides liggende områder.

Vi forlader nu indlandet og Northern Territory til fordel for delstaten Victoria og Australiens tidligere hovedstad Melbourne (nu kun hovedstad i delstaten). Direkte efter ankomsten tager vi på en byrundtur.

Middagen serveres lidt senere denne aften, og det sker om bord i den gamle sporvogn, som i roligt tempo kører os gennem Melbournes centrale distrikt.

Dag 11 - Vinsmagninger i Yarra Valley

Yarra Valley udenfor Melbourne tilhører et af verdens bedste vindistrikter, og det er her Moet & Chandon fremstiller deres gode mousserende vine. På netop Domaine Chandon får vi en kælderrundvisning og en vinsmagning. Vi spiser frokost på en anden vingård, hvor der også er prøvesmagning.

Efter en smagfuld dag i smukke omgivelser, tilbringer du aftenen på egen hånd som du har lyst til, og måske går du tidligt i seng, da morgendagen starter tidligt.

Dag 12 - Coromandelhalvøen

Flyet afgår tidligt fra Australien til New Zealand. Vi tager på en afslappende og behagelig rejse til Coromandel, en naturskøn halvø, hvor mange kunstnere og andre kreative mennesker har slået sig ned. Næsten halvdelen af Coromandel er i dag fredet og byder på dejlige naturvandringer. Her checker vi ind på et naturskønt resort i rolige omgivelser. Der bliver tid til at slappe af, inden aftenes fælles middag.

Dag 13 - Maoridag

Vi tager på en meget interessant skovvandring sammen med en lokal specialist for at høre mere om historien og maoriernes naturmedicin.

Efter vandreturen spiser vi en hyggelig picnic ude i det grønne. Rejsen fortsætter derefter langs den smukke østkyst, inden vi svinger ind i landet til vulkanområdet Rotorua, hvor geysere og boblende mudderpøle ryger og udslipper deres svovldampe.

Auckland er måske New Zealands mest kendte by internationalt, men Rotoria er måske den mest interessante. Maorierne opdagede stedet allerede i 1300-tallet. De europæiske kolonister blev lokket hertil i 1800-tallet på grund af de velgørende termalpools. I dag er byen med omegn en stor turistattraktion med sin meget smukke "levende" natur.

Rotorua er også centrum for maorikulturen. Om aftenen deltager vi i en maorifest med mad, musik og livlig dans.

Dag 14 - Vulkaner og varme kilder

Dagen er afsat til Rotoruas enestående omgivelser i den såkaldte Waimangus Vulkandal. Dalen blev skabt i 1886 da bjerget Tarawera eksploderede i et enormt udbrud, der skabte en 17 km lang revne, der delte bjerget i to og skabte syv kratre.

Vi nyder naturen på en vandretur, samt på en bådtur på Lake Rotomahana og Lake Tarawera. Også i dag nyder vi en skøn picnic ude i det frie.

Hvis du har lyst, kan du afslutte dagen i de varme kilder i det lækre Polynesian Spa.

Dag 15 - Auckland

Inden bussen kører os til Auckland bliver der mulighed for med en maoriguide at se Whakarewarewa Thermal Reserve med boblende mudderpøle og geysere. For de fugleinteresserede er der mulighed for at se New Zealands nationalfugl kiwien, i Rainbow Springs & Kiwi Wildlife Park.

Ved ankomsten til Auckland tager vi på en byrundtur, hvor vi besøger Kelly Tarlton's Underwater World & Antarctic Adventure. New Zealand har været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Antarktis, og her lærer vi mere om dem os ser levende pingviner blandt sne og is.

Vores fælles middag indtager vi i Waitematahavnen.

Dag 16 - Fridag

Dagen er fri til egne oplevelser i Auckland og omegn.

Der er mulighed for at bestille en valgfri udflugt med engelsktalende guide til Bay of Islands. Det er en heldagsudflugt fra 07.00 – 20.30, der inkluderer delfinsafari og frokost med drikkevarer (alkoholfrie).

Dag 17 - Selvlysende sankthansorme i Te Anau

Vi flyver fra Nordøen til Sydøen og Queenstown. Herfra tager vi mod Te Anau gennem områder med store fåre- og hjortefarme og et henrivende landskab. Vi besøger også en fårefarm, hvor værtsparret byder på frokost.

Te Anau betyder grotten med hvirvlende vand på maori. Sidst på eftermiddagen tager vi på en bådudflugt til de berømte Te Anay-grotter, kendt for de selvlysende sankthansorme.

Dag 18 - Milford Sound

Te Anau er i dag hovedbyen for alle, der besøger Fiordland. Fiordland er en af verdens største nationalparker og en vigtig del af verdensarven Te Wahi Pounami. Området består af 14 fjorde og et antal søer, og er dækket af en yppig og flere steder næsten uigennemtrængelig regnskov, omkranset af sneklædte bjergtoppe.

Dagens udflugt afgår tidligt om morgenen gennem nogle af New Zealands smukkeste landskaber. Fremme i Milford skifter vi til en båd, der sejler os ud på en af fjordene, Milford Sound, hvis lodrette bjergvægge rejser sig hundredvis af meter direkte op af havet. Her ser vi blandt andet skummende vandfald, sælkolonier og måske legesyge delfiner, der nogle gange følger bådene i fjorden.

Tilbage på land fortsætter rejsen til Queenstown, der er smukt beliggende ved Wakatipu, Sydøens andenstørste sø. Her overnatter vi.

Dag 19 - Fly til Sydney

Du kan slappe af om formiddagen, inden vi forlader New Zealand og flyver tilbage til Australien, for at opleve storbyen Sydney.

Dag 20 - Sydney med Operahuset

Dagen starter med et besøg i verdens mest berømte og måske smukkeste operahus. Tegnet af en dansk arkitekt og med svenske höganäskakler er det let at føle sig hjemme som skandinav. Efter klassisk operakultur og fascinerende arkitektur, fortsætter vi gennem Sydney med bus for at se det meste og bedste byen kan byde på. Vi besøger surfernes Bondi Beach, forlystelseskvarteret ved Kings Cross og det livlige Chinatown. I den Botaniske have ser vi Mrs Macquarie's Chair, hertil kommer smukke udsigter over havnen.

Dag 21 - Fridag

Du har nu en hel dag til at udforske Sydney. Spørg din TEMA rejseleder om aktuelle anbefalinger og andre tips.

Dag 22 - Fly til Hongkong

Efter morgenmaden flyver vi mod Asien og Hongkong. Efter ankomsten kører du direkte til dit hotel. Aftenen er nu fri til egne eventyr. Måske vælger du allerede enne aften at besøge Tsim Tsah Siu, byens berømte shopping- og forlystelseskvarter.

Dag 23 - Oplev Hongkong

Du tager nu på en byrundtur, der afsluttes med frokost. Derefter er eftermiddagen til din egen disposition. Man bliver nemt fascineret af den livlige by med så mange attraktioner og kontraster samlet på så begrænset et område. Se The Peak, Victoria Harbour og den skyline, du genkender fra film og billeder.

Du beholder dit værelse til kl. 18.00, hvor vi checker ud og begiver os til lufthavnen. Lige efter midnat afgår flyet mod Europa. 

Dag 24 - Hjemkomst

Du skifter fly i Helsingfors og ankommer til Danmark om formiddagen.

Resumé

Dag 1

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår

Dag 2

Ankomst Singapore. En overnatning på hotel i Singapore. 

Dag 3

Fly Singapore – Cairns. Byrundtur i Singapore. Morgenmad, frokost og flymåltider. 

Dag 4

Ankomst Cairns. Besøg på Tjapukai. Middag. Tre overnatninger i Cairns. 

Dag 5

Udflugt til Kuranda. Bus 60 km. Morgenmad og frokost.

Dag 6

Udflugt til Great Barrier Reef. Morgenmad og frokost.

Dag 7

Fly Cairns – Ayers Rock. Udflugt til Kata Tjuta og Uluru. Bus 60 km. Morgenmad og middag. En overnatning på hotel ved Ayers Rock.

Dag 8

Ayers Rock – Kings Canyon. Bus 300 km. Udflugt i solopgangen. Morgenmad og middag. En overnatning på lodge ved Kings Canyon.

Dag 9

Kings Canyon – Alice Springs. Bus 330 km. Vandretur i Kings Canyon. Morgenamd. En overnatning på hotel i Alice Springs.

Dag 10

Besøg ved School of the Air og Flying Doctors. Fly Alice Springs – Melbourne. Byrundtur i Melbourne. Morgenmad og middag. To overnatninger i Melbourne.

Dag 11

Udflugt i Yarra Valley. Morgenmad og frokost.

Dag 12

Fly Melbourne – Auckland. Bus til Coromandel 160 km. Morgenmad og middag. En overnatning på Pauanui Beach.

Dag 13

Coromandel – Rotorua. Bus 220 km. Vandretur på Coromandel. Morgenmad, picnic og middag. To overnatninger i Rotorua.

Dag 14

Udflugt i Waimangu Volcanic Valley og Polynesian pools. Bus 70 km. Morgenmad og picnic.

Dag 15

Rotorua – Auckland. Bus 230 km. Naturvandring i Whakarewarewa Thermal Reserve. Byrundtur i Auckland. Morgenmad og middag. To overnatninger i Auckland.

Dag 16

Fridag i Auckland. Valgfri udflugt med engelsktalende guide til Bay of Islands (mod betaling). Morgenmad.

Dag 17

Auckland – Te Anau. Fly Auckland – Queenstown. Besøg på fårefarm og bådtur i Te Anau-grotterne. Bus 165 km. Morgenmad og let frokost. En overnatning i Te Anau.

Dag 18

Te Anau – Queenstown. 290 km. Bådtur på Milford Sound. Morgenmad og frokost. En overnatning i Queenstown.

Dag 19

Fly Queenstown – Sydney. Morgenmad. Tre overnatninger i Sydney.

Dag 20

Byrundtur i Sydney med besøg i Operahuset. Morgenmad.

Dag 21

Fridag. Morgenmad.

Dag 22

Fly Sydney – Hongkong. Morgenmad og flymåltider. En overnatning på hotel i Hongkong.

Dag 23

Byrundtur i Hongkong. Natfly Hongkong – Helsingfors. Morgenmad, frokost og flymåltider.

Dag 24

Fly Helsingfors – Danmark. Flymåltid.

Hvad er med i prisen

 • Fly t/r Danmark
 • Samtlige overnatninger
 • 20 x morgenmad
 • 10 x frokost
 • 7 x middag
 • Entreer ifølge program
 • TEMA-rejseleder
 • Mulighed for enkeltværelse, fra 12.500,-
"God bless America. God save the Queen. God defend New Zealand and thank Christ for Australia" Russel Crowe, født på New Zealand og opvokset i Australien.

New Zealand

New Zealand
 • Befolkning: 4.100.000
 • Landets areal: 270 534 km²
 • Valuta: New Zealand dollar
 • Religion: Protestantisk kristendom
 • Sprog: Engelsk og maori er officelle sprog.

Dagsprogram Vinter 2013/14

okt–apr

Dag 1 - Afrejse

Afrejse fra Danmark via Dubai mod rejsens første stop, Sydney.

Dag 2 - Mellemlanding i Dubai

Du mellemlander i Dubai lufthavn og strækker benene i den moderne transithal

Dag 3 - Ankomst "Down under"

Vi  ankommer Down Under i Sydney tidligt om morgenen. Efter en kort transfer til Coogee checker vi ind på et bekvemt hotel hvor vi kan bruge dagen for at akklimatisere os ved havet.

Coogee Beach har en fantastisk strand med meget lave bølger. På starndpromenaden er der historiske bygninger og flotte velpassede parkområder. Vi kan varmt anbefale at man denne dag tager en promenade langs The Coastal Walkway.

Om aftenen mødes vi alle igen, for at nyde en fælles velkomstmiddag. Vi får dejlig mad og også mere information om den foretsående rejse i landet.

Dag 4 - Tropiske Queensland

Om formiddagen flyver vi fra Sydney til tropiske Queensland og Cairns.
Med et centralt belligende hotel ved marinaen kan man let promenere rundt i den lille by.
Langs The Esplanade  er der stort udbud af aktiviteter, eller måske får du lyst til et dyp i hotellets indbydende pool.

På aftentid mødes vi og går en fælles tur frem til en restautant med australsk mad med råvarer, der produceres i området. 

Dag 5 - Regnskov

Nu begynder eventyret Down Under. Dagen starter med en afslappende, flot togrejse gennem tæt tropisk regnskov, forbi smukke vandfald og højt over dybe kløfter, for at komme til samfundet Kuranda, midt i den verdenarvlistede tropiske regnskov.

Vi tilbringer en hel dag i regnskoven med over 1.200 planter, og faunaen består blandt andet af kænguruer, koalaer, wallabies og krokodiller.

Turen fra regnskoven mod Cairns foregår blandt trækronerne med Skyrail, en kabinebane, der byder på en fantastisk udsigt.

Dag 6 - Great Barrier Reef

Også i dag skal vi opleve en af Unescos verdensarve – Great Barrier Reef.

Fra Port Douglas marina tager vi på en sejlads med Quicksilvers katamaran, Wavedancer. Turen går til Low Isles. Sandbankerne har fået navn af selveste Kapten Cook i 1770 og regnes som en historisk del af The Great Barrier Reef Marine Park. Det var netop her man begyndte med verdens første studier af koraller i 1920'erne.

Det bliver en afslappende dag med sol og badning. Snorkeludstyr kan lånes, og til landkrabberne er det også muligt at tage en glasbundsbåd for at opleve undervandslivet. Dagen byder på blandt andet snacks, kaffe og thé samt en tropisk frokostbuffet, men der er ingen direkte skygge (pånær i katamaranens lounge med aircondition), så husk solcreme, hat/kasket og solbriller.

Dag 7 - Kata Tjuta og solnedgang Ayers Rock

I dag forlader vi kysten og begiver os ind i landet til The Outback.

Flyet lander ved Ayers Rock, eller Uluru, som den verdensberømte monolit hedder officielt. Formiddagen tilbringer vi ved Uluru med en gåtur og besøg ved informationscentret. Om eftermiddagen fortsætter vi blandt Kata Tjutas imponerende, kuppelformede klippeknuder, på en kort vandretur til Vindenes dal. Kata Tjuta blev tidligere blot kaldt The Olgas efter den højeste top, Mount Olga. Siden begyndelsen af 90'erne har området dog haft et dobbeltnavn, d.v.s. både Mount Olga og Kata Tjuta. Om eftermiddagen vender vi os mod Uluru og ser, hvordan dens røde farve skifter i solnedgangen, inden vi slår os ned til en middag under stjernerne.

Dag 8 - Solopgang Ayers Rock

Vi står tidligt op om morgenen mens det stadig er mørkt udenfor, for at vi kan opleve solens første stråler på Uluru. Denne verdensarv er en magisk oplevelse tidligt om morgenen. Monoliten er en del af aboriginalernes drømmespor og historie.

Efter frokost fortsætter rejsen gennem de golde omgivelser mod Kings Canyon, hvor vi checker ind på en rigtig outback-lodge.

Dag 9 - Kings Canyon

Vi står atter tidligt op for at opleve solen stå op over King Canyons smukke klipper, inden den bliver for stærk og varm. Der er forskellige vandremuligheder: En såkaldt Rim-walk tager cirka 4 timer, og vi passerer da den fascinerende "Lost City" og vandhullet "Garden of Eden". De, der ønsker en lettere vandretur, kan gå i kløftens bund og se de 270 meter høje klipper på begge sider. Denne tur tager cirka en time tur/retur.

Om aftenen kommer vi til Alice Springs.

Dag 10 - Alice Springs

Denne morgen besøger vi både School of the Air og Royal Flying Doctors base. Det er fascinerende at se, hvordan disse lærere og læger når de mest afsides liggende områder.

Vi forlader nu indlandet og Northern Territory til fordel for delstaten Victoria og Australiens tidligere hovedstad Melbourne (nu kun hovedstad i delstaten). Direkte efter ankomsten tager vi på en byrundtur.

Middagen serveres lidt senere denne aften, og det sker om bord i den gamle sporvogn, som i roligt tempo kører os gennem Melbournes centrale distrikt.

Dag 11 - Vinsmagninger i Yarra Valley

Yarra Valley udenfor Melbourne tilhører et af verdens bedste vindistrikter, og det er her Moet & Chandon fremstiller deres gode mousserende vine. På netop Domaine Chandon får vi en kælderrundvisning og en vinsmagning. Vi spiser frokost på en anden vingård, hvor der også er prøvesmagning.

Efter en smagfuld dag i smukke omgivelser, tilbringer du aftenen på egen hånd som du har lyst til.

Dag 12 - Coromandelhalvøen

Flyet afgår tidligt fra Australien til New Zealand. Vi tager på en afslappende og behagelig rejse til Coromandel, en naturskøn halvø, hvor mange kunstnere og andre kreative mennesker har slået sig ned. Næsten halvdelen af Coromandel er i dag fredet og byder på dejlige naturvandringer. Der bliver tid til at slappe af inden aftenens fælles middag.

Dag 13 - Maoridag

Vi tager på en meget interessant skovvandring sammen med en lokal specialist for at høre mere om historien og maoriernes naturmedicin.

Efter vandreturen spiser vi en hyggelig picnic ude i det grønne. Rejsen fortsætter derefter langs den smukke østkyst, inden vi svinger ind i landet til vulkanområdet Rotorua, hvor geysere og boblende mudderpøle ryger og udslipper deres svovldampe.

Auckland er måske New Zealands mest kendte by internationalt, men Rotoria er måske den mest interessante. Maorierne opdagede stedet allerede i 1300-tallet. De europæiske kolonister blev lokket hertil i 1800-tallet på grund af de velgørende termalpools. I dag er byen med omegn en stor turistattraktion med sin meget smukke "levende" natur.

Rotorua er også centrum for maorikulturen. Om aftenen deltager vi i en maorifest med mad, musik og livlig dans.

Dag 14 - Vulkaner og varme kilder

Dagen er afsat til Rotoruas enestående omgivelser i den såkaldte Waimangus Vulkandal. Dalen blev skabt i 1886 da bjerget Tarawera eksploderede i et enormt udbrud, der skabte en 17 km lang revne, der delte bjerget i to og skabte syv kratre.

Vi nyder naturen på en vandretur, samt på en bådtur på Lake Rotomahana og Lake Tarawera. Også i dag nyder vi en skøn picnic ude i det frie.

Hvis du har lyst, kan du afslutte dagen i de varme kilder i det lækre Polynesian Spa.

Dag 15 - Auckland

Inden bussen kører os til Auckland bliver der mulighed for med en maoriguide at se Whakarewarewa Thermal Reserve med boblende mudderpøle og geysere. For de fugleinteresserede er der mulighed for at se New Zealands nationalfugl kiwien, i Rainbow Springs & Kiwi Wildlife Park.

Ved ankomsten til Auckland tager vi på en byrundtur, hvor vi besøger Kelly Tarlton's Underwater World & Antarctic Adventure. New Zealand har været udgangspunkt for mange ekspeditioner til Antarktis, og her lærer vi mere om dem os ser levende pingviner blandt sne og is.

Vores fælles middag indtager vi i Waitematahavnen.

Dag 16 - Fridag

Dagen er fri til egne oplevelser i Auckland og omegn.

Der er mulighed for at bestille en valgfri udflugt med engelsktalende guide til Bay of Islands. Det er en heldagsudflugt fra 07.00 – 20.30, der inkluderer delfinsafari og frokost med drikkevarer (alkoholfrie).

Dag 17 - Selvlysende sankthansorme i Te Anau

Vi flyver fra Nordøen til Sydøen og Queenstown. Herfra tager vi mod Te Anau gennem områder med store fåre- og hjortefarme og et henrivende landskab. Vi besøger også en fårefarm, hvor værtsparret byder på frokost.

Te Anau betyder grotten med hvirvlende vand på maori. Sidst på eftermiddagen tager vi på en bådudflugt til de berømte Te Anay-grotter, kendt for de selvlysende sankthansorme.

Dag 18 - Milford Sound

Te Anau er i dag hovedbyen for alle, der besøger Fiordland. Fiordland er en af verdens største nationalparker og en vigtig del af verdensarven Te Wahi Pounami. Området består af 14 fjorde og et antal søer, og er dækket af en yppig og flere steder næsten uigennemtrængelig regnskov, omkranset af sneklædte bjergtoppe.

Dagens udflugt afgår tidligt om morgenen gennem nogle af New Zealands smukkeste landskaber. Fremme i Milford skifter vi til en båd, der sejler os ud på en af fjordene, Milford Sound, hvis lodrette bjergvægge rejser sig hundredvis af meter direkte op af havet. Her ser vi blandt andet skummende vandfald, sælkolonier og måske legesyge delfiner, der nogle gange følger bådene i fjorden.

Tilbage på land fortsætter rejsen til Queenstown, der er smukt beliggende ved Wakatipu, Sydøens andenstørste sø. Her overnatter vi.

Dag 19 - Fly til Sydney

Du kan slappe af om formiddagen, inden vi forlader New Zealand og flyver tilbage til Australien, for at opleve storbyen Sydney.

Dag 20 - Sydney med Operahuset

Dagen starter med et besøg i verdens mest berømte og måske smukkeste operahus. Tegnet af en dansk arkitekt og med svenske höganäskakler er det let at føle sig hjemme som skandinav. Efter klassisk operakultur og fascinerende arkitektur, fortsætter vi gennem Sydney med bus for at se det meste og bedste byen kan byde på. Vi besøger surfernes Bondi Beach, forlystelseskvarteret ved Kings Cross og det livlige Chinatown. I den Botaniske have ser vi Mrs Macquarie's Chair, hertil kommer smukke udsigter over havnen.

Dag 21 - Fridag

Du har nu en hel dag til at udforske Sydney. Spørg din TEMA rejseleder om aktuelle anbefalinger og andre tips.

Dag 22 - Fly til Dubai

Morgenen er fri, inden vi forlader landet Down Under for at rejse til de Forenede Arabiske Emirater, der består af syv forskellige emirater (Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah og Umm al-Qaiwain). Vi besøger Dubai.

Dag 23 - Oplev Dubai

Da vi ankommer mere eller mindre midt om natten, kan du tillade dig en skøn sovemorgen, og nyde hotellets faciliteter frem til kl. 12.00, hvor vi checker ud for at opleve Dubai. For at få et overblik, starter ved At the Top, d.v.s. udsigtsstedet fra verdens højeste tårn Burj Khalifa. Byrundturen byder på mange flere højdepunkter, blandt andet en monorailrejse over Palm Island og et længere besøg på Madinat Souq, der er en kopi af en traditionel markedsplads. Det bliver en kontrastfyldt men behagelig (aircondition) rejse gennem Dubais udvikling, inden vi sent om aftenen sættes af i lufthavnen, for at fortsætte rejsen hjem til Danmark.

Dag 24 - Hjemkomst

Du skifter fly i London og ankommer til Danmark om formiddagen.

Resumé

Dag 1

Afrejse fra Danmark. Flymåltider indgår.

Dag 2

Mellemlanding i Dubai lufthavn. Flymåltider indgår.

Dag 3

Ankomst til Sydney. Middag indgår. En overnatning på hotel ved Coogee Beach.

Dag 4

Flyrejse Sydney – Cairns. Morgenmad og middag. Tre overnatninger i Cairns. 

Dag 5

Udflugt til Kuranda. Bus 60 km. Morgenmad og frokost.

Dag 6

Udflugt til Great Barrier Reef. Morgenmad og frokost.

Dag 7

Fly Cairns – Ayers Rock. Udflugt til Kata Tjuta og Uluru. Bus 60 km. Morgenamd og middag. En overnatning på hotel ved Ayers Rock.

Dag 8

Ayers Rock – Kings Canyon. Bus 300 km. Udflugt i solopgangen. Morgenmad og middag. En overnatning på lodge ved Kings Canyon.

Dag 9

Kings Canyon – Alice Springs. Bus 330 km. Vandretur i Kings Canyon. Morgenmad. En overnatning på hotel i Alice Springs.

Dag 10

Besøg ved School of the Air og Flying Doctors. Fly Alice Springs – Melbourne. Byrundtur i Melbourne. Morgenmad og middag. To overnatninger i Melbourne.

Dag 11

Udflugt i Yarra Valley. Morgenmad og frokost.

Dag 12

Fly Melbourne – Auckland. Bus til Coromandel 160 km. Morgenmad og middag. En overnatning på Pauanui Beach.

Dag 13

Coromandel – Rotorua. Bus 220 km. Vandretur på Coromandel. Morgenmad, picnic og middag. To overnatninger i Rotorua.

Dag 14

Udflugt i Waimangu Volcanic Valley og Polynesian pools. Bus 70 km. Morgenmad og picnic.

Dag 15

Rotorua – Auckland. Bus 230 km. Naturvandring i Whakarewarewa Thermal Reserve. Byrundtur i Auckland. Morgenmad og middag. To overnatninger i Auckland.

Dag 16

Fridag i Auckland. Valgfri udflugt med engelsktalende guide til Bay of Islands (mod betaling). Morgenmad.

Dag 17

Auckland – Te Anau. Fly Auckland – Queenstown. Besøg på fårefarm og bådtur i Te Anau-grotterne. Bus 165 km. Morgenmad og let frokost. En overnatning i Te Anau.

Dag 18

Te Anau – Queenstown. 290 km. Bådtur på Milford Sound. Morgenmad og frokost. En overnatning i Queenstown.

Dag 19

Fly Queenstown – Sydney. Morgenmad. Tre overnatninger i Sydney.

Dag 20

Byrundtur i Sydney med besøg i Operahuset. Morgenmad.

Dag 21

Fridag. Morgenmad.

Dag 22

Fly Sydney – Dubai. Morgenmad. En overnatning i Dubai.

Dag 23

Byrundtur i Dubai. Natfly Dubai – London. Morgenmad og flymåltider.

Dag 24

Fly London – Danmark. Ankomst Danmark samme dag.

Billeder & film

Rejseledere

Denne side bliver snart opdateret med info om, hvilke rejseledere, der plejer at lede rejsen.

Værd at vide

I grundprisen indgår

Flyrejse Singapore (via Helsingfors) – Cairns – Ayers Rock – Alice Springs – Melbourne – Auckland – Queenstown – Sydney – Hongkong – Danmark (via Helsingfors), øvrige transporter ifølge program, del i dobbeltværelse, måltider ifølge rejsefakta, TEMAs rejseleder, entreer, aktiviteter og udflugter ifølge program, hvor intet andet er anført.

Valuta:

Australsk dollar (AUD).
Newzealandsk dollar (NZD).
Singapore dollar (SGD).
Hongkong dollar (HKD).

De mest almindelige kreditkort accepteres i de fleste butikker. Der findes hæveautomater.

Beregn ca. 60 australske dollar respektive 60 newzealandske dollar pr. dag til diverse småudgifter, måltidsdrikke samt måltider, som ikke indgår i rejseprogrammet.

For mere information om valuta og kurser, kontakt din bank eller et vekslingskontor.

Klima og beklædning:

På Internettet finder du udførlige klimaoplysninger over de fleste rejsemål og områder der besøges på turene. Klimaoplysninger og aktuelle vejrprognoser finder du nemt på forskellige vejrsider. Forslag til sider kan være: www.dmi.dk, www.cnn.com, www.weatherbase.com eller www.bbc.com.

Årstiderne i Australien og New Zealand er de modsatte af den nordlige halvkugle. Da både Australien og New Zealand er store lande med store afstande, er der også store lokale variationer i klimaet.

Fra november til marts er der varmt i hele Australien, fugtigt med tropisk regn i den nordlige del. På New Zealands nordø er klimaet subtropisk på Nordøen med normalt højere middeltemperaturer end på Sydøen, der har et mere "skandinavisk" klima.

Påklædning
I dagtimerne, når vi besøger storbyer samt på busrejserne, er den mest behagelig påklædning tynde bomuldsklæder samt et par sandaler. Undgå syntetisk materiale og tætsiddende jeans. En varm jakke/trøje kan være god at have til om aftenen, samt i bussen, hvor der er aircondition. Let regntøj, gode travesko, solhat, solbriller, solcreme, shorts og badetøj er vigtigt at medbringe.

Både i Australien og New Zealand har man en relativt afslappet dresscode, så du behøver ikke at medbringe slips.

Drikkepenge:

I denne rejse indgår visse fælles drikkepenge. Drikkepenge til hotellernes bagagebærere og serveringspersonale ved fælles måltider står TEMA for. Drikkepenge til lokale guider og chauffører indgår ikke.

TEMA lægger et passende beløb i drikkepnge, hvor aktiviteter er inkluderer, men rejselederne vil også spørge om du vil være med til at bidrage, afhængigt af hvordan du har oplevet servicen. TEMAs rejseleder kan give dig råd om, hvilke beløb der er passende.

Observere

I både Australien og New Zealand er der strikse forbud mod at indføre frugt, grøntsager, frø, nødder, ferskvarer m.m. I forbindelse med ankomsten skal du udfylde en formular, hvor du blandt andet skal vare på spørgsmål vedrørende ovenstående. Et af spørgsmålene lyder oven i købet om du har været på landet og har fået jord på skoene. I forbindelse med tolden foretages en grundig kontrol. Hvis du skulle have nogle af ovennævnte varer med dig, er beholdere tilgængelig, hvor du kan smide det i.

Bagagevægt
Max. 20 kg pr. person på indenrigsflyvningerne.

Safari:

Til dagen i The Outback er her lidt mere information:

Der kan blive rigtig varmt i Red Centre/The Outback, blandt andet i området Ayers Rock/Uluru til Alice Springs. Det er derfor vigtigt at drikke meget vand. Normalt anbefales 2-3 liter pr. dag.

Medbring gode travesko, kamera,solhat, solcreme, vandflaske, lommelygte, insektmidler samt eventuelt mygge/fluenet. Ved Ayers Rock er der mange fluer.

Nationalparksafgiften for Uluru og Kata Tjuta på (25 australske dollar) er inkluderet i rejsens pris. Du får også mulighed for at bestille ekstra aktiviteter, for eksempel kamelridning (5 australske dollar), helikoptertur Uluru (120-160 australske dollar), helikoptertur Kings Canyon (50-400 australske dollar), Kings Creek Station Harley Davidson Ride (90-345 australske dollar). De ekstra aktiviteter bestilles og betales på plads.

Øvrigt:

Medbring en universal adapter (commonwealth-model) til dine medbragte el-artikler.

Pas og visum

Visum kræves til Australien og søges individuelt.
Klik her

Andre statsborgere end danskere bedes kontakte Australiens ambassade i Stockholm (tlf. 0046 8-613 29 40). Kontroller også passets gyldighedsperiode. Passet skal være gyldigt i mindst 3 måneder udover opholdet.

Udenrigsministeriet

På visse af vores rejser til Oceanien besøger vi flere lande, bl.a. Singapore, Australien, New Zealand og Thailand.
Se venligst ovenstående link, hvor du kan se reglerne for de enkelte lande.

TEMA kan ikke være ansvarlige for følgerne af hvis en rejsende mangler sit pas og/eller visum. Det er den rejsendes eget ansvar! Vi tager forbehold for eventuelle ændringer i visumreglerne.

Læs mere her

Pas & visum

Hotel

Grand Park City Hall Hotel (Afrejser vinter 14/15)

10 Coleman Street, SINGAPORE

Telefon: +65 6336 3456

Fax: +65 6339 9311

Crowne Plaza Coogee Beach (Afrejser vinter 13/14)

242 Arden Street, COOGEE

Telefon: +61 2 9315 7600

Pacific International Hotel Cairns

Cnr The Esplanade & Spence St, CAIRNS

Telefon: +61: 07 4051 7888

Fax: +61 07 4031 1445

Desert Gardens Hotel

Ayers Rock Resort, YULARA

Telefon: +61 8 8957 7714

Fax: +61 2 9299 2103

Kings Canyon Resort

Ernest Giles Road, Watarrka National Park, KINGS CANYON

Telefon: +61 08 8956 7442

Crowne Plaza Hotel Alice Springs

82 Barrett Drive, ALICE SPRINGS

Telefon: +61 08 8950 8000

Fax: +61 08 8952 3822

Rendez Vous Hotel Melbourne

328 Flinders Street, MELBOURNE

Telefon: +61 03 9250 1888

Fax: +61 03 9250 1877

Mercure Grand Puka Park Resort

Mount Avenue Private Bag, PAUANUI BEACH

Telefon: +64 07 864 8088

Fax: +64 07 864 8112

Holiday Inn Rotorua

10 Tryon Street, ROTORUA

Telefon: +64 07 348 1189

Fax: +64 07 347 1620

Crown Plaza Aukland

128 Albert Street, AUCKLAND

Telefon: +64 09 302 11 11

Fax: +64 09 358 29 57

Distinction Te Anau

64 Lakefront Drive, TE ANAU

Telefon: +64 03 249 74 11

Fax: +64 03 249 79 47

The Heritage Queenstown

91 Fernhill Road, QUEENSTOWN

Telefon: +64 03 442 49 88

Fax: +64 03 442 49 89

The Grace Sydney (Afrejser vinter 13/14)

Corner of York & King Streets, 77 York Street, SYDNEY

Telefon: +61 02 9272 6888

Fax: +61 02 9299 8189

Park Royal Darling Harbour (Afrejser vinter 14/15)

150 Day Street, SYDNEY

Telefon: +61 2 9261 1188

Fax: +61 2 9261 8766

Four Points by Sheraton Downtown (Afrejser vinter 13/14)

Mankhool Road, 4C Street, Bur Dubai, DUBAI

Telefon: +971 4 354 3333

Fax: +971 4 354 3111

The Kimberley Hotel (Afrejser vinter 14/15)

28 Kimberley Road, Tsimshatsui, Kowloon, HONGKONG

Telefon: +852 2723 3888

Fax: +852 2723 1318